Tumbaito с концерт-промоция на дебютния си албум


Tumbaito с концерт-промоция на дебютния си албум

4742

Най-успешната латино формация у нас - Tumbaito, в която се подвизава популярният Калин Вельов, ще представи първия си едноименен студиен албум на живо в Sofia Live Club от 19.00 ч. на 19 ноември, вторник.

Дискът "Tumbaito" ще бъде презентиран от 8-членната формация с музикален спектакъл, в който специално участие ще вземат легендарни певци, изпели оригиналите на хитове от 60-те, 70-те и 80-те години. Сред тях е Маргрет Николова, чрез която изпя  "Ропотамо". "За нас е чест и удоволствие да я поканим" поясни Вельов за певицата, която не е била на сцена повече от 15 години . (Родена е през октомври 1928 - б.а.). С Тумбаито ще се изяви и Нина Николина - дългогодишен творчески партньор на Калин. Тя е поканена за парчето "Нетърпение" - трети радиосингъл от албума, оригинално изпълненo през 60- те години от Росица Николова (по това време съпруга на Милчо Левиев). Музиката е на Атанас Бояджиев по текст на Радой Ралин.     

Събитието в Sofia Live Club обещава да се превърне в латино мюзикъл, в който персонажи и картини от мултимедийния екран прекосяват сцената и заживяват в реалния музикален свят на формацията.

Сцената ще стане крайбрежната улица на Хавана - "Малекон", а черно-белите образи от старите ленти ще се преобразят в пъстра дъга от музикални картини и поезия. Латино танцьори ще са основни фигури в този музикален театър, а главното действащо лице ще бъде певецът Мартин Ташев.

Входът ще е свободен, а публиката ще може да се докосне до образите и песните на българските творци, начертали музикалната история на България след 60-те. Както MySound.bg писа, проектът бе стартиран с идея да съдържа изцяло авторски песни още в началото на 2009 след успеха на "Тъмнокосо момиче" и "Ден след ден", но през 2010 Калин обърна курса.

"Направихме "Ропотамо", после "Нетърпение", дойде и "Урок по танци" и нещо се промени", признава Вельов. Дискът съдържа общо 13 пиеси, от които 8 са кавъри, 4 - авторски, плюс един ремикс. Последната записана песен е "Мимундо", дело на Милен Кукошаров.

Сред особено интересните предложения е версията на "Черно и бяло", композиция, знакова за репертоара на Георги Христов.  "Той не успя да чуе нашия вариант, тъй като е ангажиран като жури в "Музикална академия", но нейният автор - Димитър Гетов, ни похвали", обясни Калин.       

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички