Сайкъделик метъл импресии в Картини от една изложба


Сайкъделик метъл импресии в Картини от една изложба

3953

Албумът на  Tool - "Ænima" (1996), ще бъде представен в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. на 22 март, събота.

Вторият диск на калифорнийската рок група постига впечатляващ успех – още с появата си заема 2-ро място в общата класация за музика Billboard 200, после по брой на продажбите успява да покрие изискванията за троен платинен сертификат и да получи наградата Grammy за най-добро метъл изпълнение.

Заглавието на проекта е съставено от гръцката дума "anima"  (душа, свързана и с архетипните образи на психиатъра Carl Jung) и медицинския термин "enema" (клизма).

Ето какво споделя певецът Maynard Keenan: "Ние определено искахме да направим концептуален албум и ако не ни притискаше времето, той щеше да излезе на два диска. Работихме повече от две години в Южна Франция и тук можете да откриете темите за еволюцията, промяната, движението и единството, които преминават като обща нишка през текстовете на отделните песни, а има и елементи от египетската митология и от свещената геометрия".

"Не мога да пропусна, че актьорът Bill Hicks ни вдъхнови за част от албума", допълва фронтменът, цитиран от водещия на предаването за концептуални проекти Сергей Шишов.

По някакъв техен си, извратен начин хората на Maynard Keenan не останаха ъндърграунд култ, а изгряха като една от най-големите сензации в модерния американски алтърнатив рок, черпейки с пълни шепи от своите постгръндж корени и очевидна прогресив рок култура, преплетени с повече от мрачни текстове и сюрреалистични видеоклипове.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички