Горещо с Del Padre


Горещо с Del Padre

4365

На 29 март, събота, горещата фламенко банда Del Padre ще се качи на сцената в Sofia Live Club, за да представяи своя нов сингъл - "Bienamada".

Парчето е част от най-новия албум на групата, който предстои да се появи до края годината. Дебютният диск на формацията - "Rubi", зарадва меломаните през миналата година.

Да комбинираш различни стилове и звучене, е смело решение, но не винаги с добър резултат. Само че когато имаш усет, талант и влагаш цялата си любов и желание, се получава. Пример за това е музиката на Del Padre - едновременно динамична и успокояваща, зареждаща и пречистваща, позната и различна, дръзка и лежерна…  Интересна комбинация от фламенко и латино ритми, с традиционен български и балкански фолклор. Съчетание и изпълнение, което впечатлява всеки почитател на хубавата музика.

"Bienamada", или "Слънчице", както се шегуват момчетата от бандата, е първият сингъл от втория ѝ албум. Стилът на парчето е фюжън между испанско звучене и български фолклор. Испанската лирика, изпълнена от вокала на бандата Христо Коликов и традиционните за тази музика китари на Цветан Андреев и Симеон Иванов, се смесват с българските мелодии на кавала на Живко Василев и нежния глас на народната певица Райна Василева. Музиката е на Дел Падре, а испанският текст на Боян Бояджиев.

Формацията е създадена през 2009 от Христо Коликов – вокал и китара, Симеон Иванов – китара и кахон и Цветан Андреев – китара и вокал. По-късно към състава се присъединяват Димитър Сираков – бас, Орлин Цветанов – цигулка и кавалджията Живко Василев.  

Билети за концерта на входа в деня на събитието: 10 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички