D.Vine на турне в пет български града: Розов свят


D.Vine на турне в пет български града: Розов свят

5376

Дамската формация D.Vine пое на турне, което ще мине през пет от големите градове на България.
 
Ирина (вокал), Бенджи (клавишни и вокал), Поли (бас и вокал), Ани (китара) и SunDessi (ударни) стартираха обиколката си от бургаския бар Alive на 9 май.

Бандата ще в клуб Joker's Live Music във Варна следващия ден, в клуб Galaxy Bowling в Плевен (23 май), в столичния Sound Wave (30 май) и в клуб Rock Jazz във Велинград (28 юни).

В повечето от тези градовете рок амазонките ще гостуват за първи път. И както винаги трепетът от новите сцени е невероятно вълнуващ, не крият дамите, обещавайки на феновете не само музика, но и шоу и емоции.

Кръстник на D.Vine e Владимир Димитров (Бицев). "Името е модернистично и олицетворява дигиталната епоха. Vine (вайн) е лоза - елегантно растение, което се вие (във фолклора "кръшна снага" - понякога метафорично, се свързва с лозата). В Библията е източник на живот, просветление и пречистване. На английски се произнася "divine" (дивайн), което означава "божествена", обяснява той. Названието е подарено на групата още при сформирането й. А розовият цвят и лого (дизайн на Теди Петрова) остават запазена марка на проекта.

D.Vine е група само от жени. Към момента е единствената изцяло дамска рок, поп и фюжън банда в България с активна концертна и клубна дейност. Момичетата стартират проекта през късното лято на 2009 и след няколко промени в състава от 2011 формацията е в настоящия си състав. За много от концертите дамите канят гост-музиканти, отново жени. Различните музикални колаборации с D.Vine допринасят за огромния и разнообразен репертоар на формацията, изпълнен със световноизвестни хитови парчета.

Неотдавна момичетата направиха три изключително силни концерта в съседна Македония, а сега  им предстои подготовка за големия фестивал в Струмица през август.

Музика в аванс от D.Vine:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151915994309312&set=vb.173057636062269&type=3&theater

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички