Доминик Милър, или гласът на китарата. Ad Hoc


Доминик Милър, или гласът на китарата. Ad Hoc

4003

Един от най-иновативните китаристи и съвременни композитори - Доминик Милър (Dominic Miller), пристига в България за втори път по покана на Sofia Live Club.

Китаристът на Стинг, както го наричат всички, идва с бандата си, за да представи своя последен албум "Ad Hoc", излязъл през февруари, с концерт от 21.00 ч. на 20 май, вторник.

Музикантите, с които Доминик ще се изяви у нас, са пианистът Майк Линдъп (Mike Lindup), (Level 42), Рани Крижа (Rhani Krija) (перкусии) и Николас Фижмън (Nicolas Fiszman) (бас). Виртуозът дефинира заглавието на проекта "Ad Hoc" като "нещо, създадено в момента, за да отговори на нуждите в особено състояние". Не може и да има по-добро заглавие за последния албум на Доминик Милър, в който той успява да запази спонтанността, енергията и свободата по време на творческия музикален процес. "Опитът ме е научил, че в първия момент, когато мисля за една идея или концепция, е най-доброто, което ще звучи впоследствие. Това е почти като първата целувка. Може би малко по-неудобно, но наистина незабравимо. Исках да уловя точно това чувство. Нямах представа как ще звучи, докато не пристигнах в студиото с музикантите. Въпреки че се познаваме много добре, не исках да се чувстват нервни или уязвими, така, както са били на първа среща", разказва повелителят на струните.

Сред останалите гостите в неговия последен индивидуален диск са не по-малко легендарните Lars Danielsson (виолончело), Sebastian Studnitzky (хармониум, пиано и тромпет), Eda Zari (вокали), Dylan Fowler (lap steel китара) и Peter Tickell (цигулка).

Роден в Буенос Айрес, Доминик Милър израства в Аржентина. Още на 8 години посяга към китарата,  на 15 започва да се занимава сериозно и заминава да усъвършенства своите познания в London’s Guildhall School Оf Music.

Доминик има записани над 9 албума с гениалния Стинг. Двамата започват съвместната си кариера през 1990. Към момента имат над 1 200 съвместни концерта, чийто брой подължава да се увелачава. Виртуозът е неразделна част от изявите на знаковия британец и описва успеха кратко, точно и ясно: "Мисля, че тайната на успеха се крие в това, че не сме твърде близки като приятели, но музикално сме силно свързани".

Милър е съвтор на много песни за Жилото, но най-любима е популярната "Shape Of My Heart". Асът на струните споделя как често му задават въпроса "Не ти ли писна да си по-известен като китариста на Стинг?", но с усмивка отвръща, че успехът и повече от 20 години от кариерата му са плод на съвместната им работаи се гордее с това. Но не пропуска да се пошегува, че това е най-добрата работа, за която човек може да мечтае.  

Записвал с Фил Колинс в края на 80-те години, Доминик не крие предаността и благодарността към певеца, който го изтласква към успеха и заражда желанието му да изследва все повече нови музикални територии. Съдбата го отвежда при Колинс, за да работят заедно по четвъртия му солов албум "...But Seriously". Китарните партии в хитовете "Another Day In Paradise", "I Wish It Would Rain Down" и "Do You Remember?" са именно негови. Този успех го отвежда на прослушване при Стинг.

Останалото е история.

Билети за концерта - чрез в мрежата на www.eventim.bg на цена от 30 лева и на място по 35 лева. ВИП пропуск със седящо място - 40 лева. За всички билети, които не са ВИП, се изисква резервация.

Повече информация тук:
http://www.dominicmiller.com/
https://www.facebook.com/DominicMillerOFFICIAL

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички