Balkan Khans с колоритен репертоар в Салона на изкуствата 2015


Balkan Khans с колоритен репертоар в Салона на изкуствата 2015

3745

Фюжън групата Balkan Khans ще изнесе концерт в рамките на тазгодишния Салон на изкуствата.

Венци Такев, Николай Иванов ОМ, Скилър, Атешхан Юсеинов и Кольо Иванов ще представят самобитната си музика, в основата на която е уникален микс от стилове, в зала 6 на НДК от 19.00 ч. на 12 юни.

Дебютът на Balkan Khans пред публика е на партитата Balkan Scientist в София. Впоследствие проектът започва да се развива, миксирайки горещо стилове, като  основен солист е известният ромски виртуоз-цигулар , подкрепен от натуралния ромски музикант Кольо Иванов (гайда, тъпан). Те са потопени в cross culture атмосферата, създадена от мултиинструменталиста и вокалист Николай Иванов, феноменалния световен шампион по бийтбокс Скилър и оригиналния китарист Атешхан Юсеинов.

Както се вижда и от контекста на името (в далекоизточната музикална традиция Кхан е майстор, а с тази титла са били наричани и старите български водачи) доминантна е майсторската импровизация. В тази музика си дават среща различни фолклорни традиции – българска, балканска, от Далечния Изток и т.н., като се преплитат с джаз, електронен саунд и мощен груув, резултат на невероятната комбинация между бийтбокс и български тъпан. Групата изпълнява композициите на Николай Иванов ОМ, специално подбрани за проекта – етно мелодичност върху неравноделни български ритми.

Формацията се е изявявала на много от престижните европейски сцени и фестивали (на част от които музикантите са били единствените български участници) – Sziget, Унгария, Roskilde, Дания; Fenix, Белгия, Heidelberg Gipsy Fest, Германия, концертирала е още в Берлин, Лайпциг, Франкфурт, Дрезден, Брюксел, Копенхаген, Виена, Будапеща и други.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички