Габриела Йорданова ще представи България на детската Евровизия


Габриела Йорданова ще представи България на детската Евровизия

3909

12-годишната Габриела Йорданова от Русе, избрана след вот на журито и на зрителите, ще представи България на детската "Евровизия" (Junior Eurovision) 2015.

Както MySound.bg нееднократно писа, тринадесетото издание на събитието, чието мото е #discover (#откривай), ще се проведе в столичната зала "Арена Армеец" на 21 ноември и ще бъде излъчено на живо по БНТ.

Габи покори публиката с изпълнението на песента "Осъдени души".

На второ място остана 12-годишният Иван Стоянов от Бургас, на трето – Радко Петков на 15 години от Троян. Габи и Иван получиха равен общ брой точки, формиран на принципа 50 на 50 от вота на журито и на зрителите. Поради тази причина победител стана събралият повече точки от зрителите – Габриела. Радко пък беше поставен на първо място от зрителите.

Сред постиженията на Габриела са голямата награда Italia Music Festival, гран при Stars Оf Songs  – Румъния (2015), гран при "Музикален трофей" (2015) – Букурещ, гран при "Пролетна звезда" (2015), гран при "Златна маймунка" (2015) и втора награда от международния фестивал "Нова музика" (2015).

Габи се е изявявала в много концерти и в телевизионни предавания - "Джаз за деца" с Венци Благоев, в младежкия формат на международния фестивал "Мартенски музикални дни", с биг бенда на БНР, "Големите надежди", с група Акапела.

Участвала е в инициативата на ЮНЕСКО "Балканските мостове говорят" по покана на Ирина Бокова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички