Оратница с два нови клипа


Оратница с два нови клипа

4391

Етно-фюжън бандата Оратница представи клиповете на две парчета от последния си албум "Фолктрон".

И двете разкриват групата в най-силното ѝ аплоа с изпълнения на живо, като песните срещат минало и съвременност, традиция и иновация, фолклор и съвременни ритми.

Първият клип е към песента, превърнала се в неофициален български химн - "Хубава си, моя горо". В него музикантите свирят и танцуват заедно със свои приятели - израз на силната връзка на музиката им с младата публика от България и света.
"Хубава си, моя горо":
https://www.youtube.com/watch?v=vbLAEUybpmI

Второто видео е към парчето "Трап, моме!" със специалното участие на Магдалена Петрович в акомпанимент на виолончело. Записано по време на концерта-премиера на "Фолктрон" пред над 1 000 в столичния клуб Mixtape 5, то носи очарованието от живото представяне, с всички изненади и емоции, които предполага.
"Трап, моме":
https://www.youtube.com/watch?v=fpY2GaA_HAE

Групата, която вкара българския фолклор в дискотеките и популяризира България с десетки концерти на няколко континента, вече представи новия си албум с турне в няколко български града, но "Фолктрон"-приключението едва сега започва.

Музикантите ще посрещнат новата 2016 отново заедно с феновете си на грандиозно парти в компанията на Selector Lazy Face, High Roll, Ogonek, acidtrip и Александър Деянов SkilleR в столичния клуб Mixtape 5 на 31 декември.

Мотото на събитието е "2016 - ти си!", а посланието - че всички сме отговорни за своето настояще и бъдеще.

Веднага след концерта стартира и европейското турне на Оратница, което ще премине през Полша, Германия, Белгия, Холандия, Чехия и ще разпространи магията на "Фолктрон" в общо 12 града.

Оратница - на https: www.facebook.com/oratnitza

Билети за "2016 - ти си": https://www.ticketlogic.bg/-ti-si-mixtap/27883

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички