Пирин Фолк Сандански със силно присъствие на гост-изпълнители


Пирин Фолк Сандански със силно присъствие на гост-изпълнители

5602

Тазгодишното XXIV-то издание на международния фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански ще има изключително силно присъствие на гост-изпълнители.

Изявени, доказани и обичани имена в македонската музика ще изнесат свои самостоятелни рецитали.

На конкурсната вечер (27 август) за зрителите в летния театър на Сандански ще пее македонската прима Благица Павловска. Тя ще изпълни свои емблематични песни, с които е печелила много награди в Македония и у нас.

На галата (28 август) две изпълнителки ще поднесат своя музикален реверанс към всички на живо и пред телевизионния екран. Младата и талантлива Радостина Паньова (на снимката) ще отбележи 10 години на професионална сцена със зрелищен спектакъл, поднасяйки микс от нови песни, включени в юбилейния ѝ албум "Моя истинска любов". Специално за санданчани тя ще представи и песента си "Моят Свети Врач", печелила награда от престижния международен фестивал "Пирин Фолк".

Символът на македонската песен Румяна Попова ще зарадва многобройните си фенове с изключителен тоалет. Тя ще изнесе своя рецитал със стогодишна рокля, наследена от чеиза на баба ѝ, която е на основата на казмир – част от кюстендилската традиционна женска носия.

Специално участие след няколкогодишно отсъствие ще вземат и абсолютните професионалисти от ансамбъл Чинари. По тяхна хореография и с техни танци ще преминат всички изпълнения на фестивала.

Именно те ще открият с нов оригинален танц концерта на лауреатите на 28 август.

Събитието във Фейсбук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички