Джазът потича пак от кранчето на БНР довечера


Джазът потича пак от кранчето на БНР довечера

5725

"Джаз +", най-старото предаване за джаз в софийския ефир, отново е на вълните на БНР – всяка събота от 19 ч. на 94,5 по радио "София". Форца  довечера.  

Людмил Фотев започва ефирната фиеста малко след първото гостуване на Чик Къриа в столицата през края на март 1993 и самият Чик става негов кръстник с гласа си.

Оттогава над 30 от най-големите имена в стила са оставили “подписите” си на живо в предаването – първоначално от европейските фестивали, а в последните 4 години - и от София на концертите и фестивалите със същото име.

Техните организатори са пример за независимо отношение към музиката.

"Дюкян Меломан" представят всички най-значими актуални инди-лейбъли в България, в едноименния магазин може да се намери голяма част от музиката, синоним на многообразието на световните култури, като най-любимите на българската публика артисти са канени за концерти у нас.

"Джаз +" не се ограничава само в представяне на своя естетически избор: двучасовите предавания вече носят в името си определението “слънчев” (“Слънчев джаз” бе друго предаване на същия автор от 1995 до 2005 в "RFI", София).

Целта е новата аудитория, въпреки вечерния час, да бъде провокирана да открие, че джазът не е синоним само на задимени клубове с много алкохол, а едно от малкото останали свободни състояния на духа в търсене на светлината.

Затова и темите на първите предавания (1 и 8 ноември) са достатъчно провокативни: “Международни будители ли са джазмените?” и “Ангели-хранители на (над)националните идентичности ли са джазмените?”

Отговорите - по радио "София", в събота (7 до 9 вечерта) в "Слънчев Джаз +".

Още от Джаз/Блус


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички