Сън: Гари Барлоу е най-великият английски композитор!


Сън: Гари Барлоу е най-великият английски композитор!

6375

Гари Барлоу (Gary Barlow) от Тейк Дет (Take That) е N 1 в чарта за най-велики британски композитори.

На 2 и 3 място са (съответно) битълсите Джон Ленън (John Lennon) и Пол Макартни, следвани от фронтмена на Колдплей - Крис Мартин, Джордж Майкъл, братя Гиб (Би Джийс), Стинг, Ноел Галахър (Оейсис), Роби Уилямс и Кейт Буш, осведоми "Сън", позовавайки се анкета, проведена от Интернет портала www.onepoll.com

Сред хитовете на музиканта са "Patience", "Pray" и "Back For Good". Той е автор на парчета за Блу, Шарлът Чърч и Дони Осмънд.

Вокалист, пианист и продуцент, Гари бе сред най-успешните композитори от Острова и през 90-е. В творческото си CV той има 16 хитови сингли само за едно десетилетие, сред които 2 са N 1, а 5 са попадали на върха в "Топ 40".

Носител е на две отличия "Айвъл Новело".

Тейк Дет се завърнаха шумно в светлината на прожекторите преди две години. Издадоха диска "Circus" (2008) и обявиха идеята си за серия от концерти в Ирландия и Обединеното кралство идното лято.

Въпреки това Барлоу е започнал работа по своя следващ солов проект. Кога ще е готов продължителят на "Twelve Moon Eleven Days" (2001), пресата на Острова не съобщава засега.

Изпълнителят е ангажиран допълнително в проект, подкрепящ екологията в района на Килиманджаро. Заедно с Черил Коул (Гърлс Алауд) и водещия по "BBC" - Крис Мойл, той в инициативния комитет по набиране на средства за планината.

На 28 януари Гари Барлоу стана на 38.
 
Съпругата му Доун прибави още едно дете - Дейзи, към досегашните им две - Емили и Даниъл, наскоро.

Гари и тя са семейство от 9 години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички