Грийн Дей на върха в чарта за албуми на Билборд


Грийн Дей на върха в чарта за албуми на Билборд

6002

Дългоочакваният нов албум на Грийн Дей (Green Day) - "21st Century Breakdown" е на световния музикален пазар от 15 май.  За точно една седмица момчетата продадоха над 215 000 копия само в САЩ и това беше напълно достатъчно, за да може техният нов проект да дебютира директно на върха на най-престижната световна музикална класация за албуми - "Billboard 200".

Успоредно със зашеметяващия успех в САЩ, "21st Century Breakdown" успя отново за една седмица да покори и националните чартове за албуми на още 13 държави. Първият сингъл - "Know Your Enemy", в момента катери всички световни класации за сингли и се радва на страхотен успех – парчето е в "Топ 10" в Канада, Чили, Ирландия, Япония, Малта, Швеция и САЩ.

"21st Century Breakdown" е първият албум на бандата след 2004. За "American Idiot" момчетата грабнаха две награди "Грами", дискът достигна номер 1 в чартовете на девет държави, включително Щатите, Канада, Великобритания, Ирландия и Австралия, прекара шест седмици на върха на Европейската класация, изстреля пет тотални хит сингъла и продаде повече от 12 000,000 копия в световен мащаб.

"21st Century Breakdown" е у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International" за България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички