Дани Милев като Сладкопойна чучулига


Дани Милев като Сладкопойна чучулига

4988

26-о издание на Националния конкурс за детска песен „Сладкопойна чучулига”  започва в Морската градина на Бургас на 1 юли.

За първи път новите детски песни ще звучат на открито и в компанията на утвърдени български гласове. Един от тях е Дани Милев, който прие  поканата да пее  с младите таланти. Заедно с децата той ще изпее своята песен „Малък дъжд”, а после ще се включи и в една тяхна песен.

След приключване на събитието музикантът се връща в София, където ще посрещне идващия от чужбина Веско Пантелеев - Ешкенази, който пристига по покана на колегата си. Двамата ще обсъдят планове за съвместна работа.

Веско  Пантелеев - Ешкенази  е световно известен музикант, концертмайстор на Кралския оркестър на Холандия от 1999. Уникалната цигулка, на която свири, е „Гуарниери”,  произведена през 1738, и е една от най-ценните в света.

Оперната прима Христина Ангелакова и любимката на бургазлии Тони Димитрова  са другите две имена, поканени от организаторите на конкурса „Сладкопойна чучулига”.

Фестивалът ще бъде съпътстван от занимателни игри, викторини и художествени ателиета за децата. Кулминация на празника ще бъде концертът на „Терасата" в Приморския парк. Конкурсните песни ще бъдат изпълнени от солистите и вокалните групи на детски хор „Милка Стоева” към Младежки културен център с диригент Светла Стоева. На сцената, под диригентството на Иван Кожухаров пък ще свири фестивален оркестър, съставен от изявени ученици от музикалните училища в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Русе. Отделно ще има и награда на детското жури.

"Сладкопойна чучулига" се организира от община Бургас с помощта на Съюза на българските композитори и Българското национално радио.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички