Сър Елтън Джон ще пее в България през 2010!


Сър Елтън Джон ще пее в България през 2010!

6001

Елтън Джон (Elton John) пристига за концерт в България по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Събитието е на столичния стадион "Локомотив" от 20.00 часа на 6 юни 2010 година.

Сър Джон ще се изяви като хедлайнър на IX-о поредно издание на най-мащабния музикален фестивал у нас - Arena Muzika.

Продажбата на билетите за шоуто стартира от 7 декември, понеделник. Те са на цени от 60 до 150 лв. Ограничено количество ВИП пропуски ще бъдат пуснати срещу 200 лв.

Откриваеми са в Билетен център, НДК, касите на "Тикетпро - България" и неговите партньори, а онлайн - на адрес: www.ticketpro.bg  


Концертът на Елтън Джон у нас безспорно ще се нареди сред най-грандиозните събития в музикалната история на България. Великият музикант ще пристигне със своя бенд от виртуозни музиканти за спиращ дъха спектакъл.

Поради елитния характер на събитието и впечатляващата визия на концерта, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места и по тази причина капацитетът на стадиона ще се ограничи до 20 000 души, обясниха организаторите.

Сър Елтън Джон е един от най-успешните артисти на планетата, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител, оставил огнена следа в световната музика.
 
През своята 40-годишна кариера Елтън Джон продава над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му "Candle In The Wind" е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в "Топ 40", в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на САЩ. Носител е на пет награди "Грами" ("Grammy"): Награда на Филмовата Академия на САЩ, награда "Златен глобус" и отличие "Тони".
 
Неговата изключително успешна музикална кариера има огромно влияние върху световната поп музиката и спомага за масовото популяризиране на акустичното пиано в рок музиката. През 2004 престижното списание Rolling Stone го нарежда на 49-о място в класацията си на 100 най-велики музиканти на всички времена. Някои от най-характерните черти на таланта и работата на Джон са неговият богат тенорен глас, оригиналното госпъл звучене на пианото му, чувствителните оркестрални аранжименти и уникалното му сценично поведение, особено характерно през 70-е години.

Музикантът е роден на 25 март 1947 в Пинър, Мидълесекс, с името Реджиналд Кенет Дуайт. Образованието си получава в училишето "Пинър Каунти Грамър" и в Кралската музикална академия в Лондон, за която печели стипендия още на 11-годишна възраст. В средата на 60-е, като член на групата Блусолъджи и в чест на колегите си музиканти – саксофиниста Елтън Дийн и певеца Лонг Джон Болдри – бъдещата голяма звезда променя името си на Елтън Джон.

Като първи голям успех в музикалната му кариера може да се определи неговият втори албум  от 1970, който включва една от най-обичаните песни на Елтън – „Your Song”. Успехът му отчасти се дължи и на работата му с автора на текстове - Бърни Тоупин, който пише повечето песни на Елтън Джон през цялата му кариера. Елтън Джон се превръща в един от най-успешните изпълнители на 70-е години с хитови сингли като "Rocket Man", "Crocodile Rock", "Saturday Night’s Alright (For Fighting)", "Goodbye Yellow Brick Road" и "Bennie And The Jets".

Сред най-големите му хитове от 80- са „Guess That’s Why They Call It The Blues”, „I’m Still Standing”, както и „Candle In The Wind”, написан специално в памет на легендарната Мерилин Монро. Първоначално песента е записана през 1973 и е включена в албума „Goodbye Yellow Brick Road”. През 198г. сър Елтън Джон издава запис на парчето на живо със Симфоничния оркестър на Мелбърн, а през 1997 променя текста на „Candle In The Wind” и записва специална версия в памет на покойната принцеса Даяна.

През цялата си кариера Елтън Джон винаги присъства с поне един сингъл в "Топ 40" на "Билборд" – истински рекорд, какъвто до сега не е постигал никой друг изпълнител. През 2003 той достига номер 1 във Великобритания със сингъла „Are You Ready For Love”.

През 1992 музикантът изпълнява „Bohemian Rhapsody” и „The Show Must Go On” заедно с Куин на паметния концерт в чест на Фреди Мъркюри, организиран като благотворително шоу за болните от СПИН на лондонския стадион "Уембли".

Освен поп хитове, Реджи композира и музика за филми. През 1971 той създава оригиналния саундтрак към филма „Приятели”, а през 1975 се появява във филмовата версия на рок-операта „Томи”. През 1994 записва песен за анимационния филм на "Дисни" -  „Цар Лъв”, за която печели "Оскар" за най-добра филмова песен с „Can You Feel The Love Tonight”. Пет години по-късно Елтън Джон прави музиката за филма „Музата” и година след това композира за друг анимационен филм - „Пътят към Елдорадо”. През 2001 хитът му от 70-е – „Tiny Dancer”, е включен в саундтрака на хитовата лента „Почти известни”, а една от последните му песни за филм е „The Heart Оf Every Girl” към лентата „Усмивката на Мона Лиза”.

Наред със забележителните си музикални успехи още в началото на своята кариера, сър Елтън Джон сбъдва голямата си детска мечта, като през 1976 става изпълнителен директор на футболния клуб "Уотфорд", чийто президент е и до днес. 

Елтън Джон активно участва в благотворителни програми за болните от СПИН. През 1986 заедно с Дайън Уоруик, Гледис Найт и Стиви Уондър записва сингъла "That’s What Friends Are For" като всички набрани средства са дарени на Американската фондация за изследвания на СПИН. Песента печели награда "Грами" в категориите "Най-добра песен на годината" и "Най-добро поп изпълнение от дует или група на годината".

Елтън Джон е въведен в Залата на славата на рокендрола през 1994 и е посветен в рицарство през 1998. През декември 2004  печели почетния орден „Kennedy Center Honor” за цялостен принос към шоубизнеса. На 21 декември 2005 година сключва еднополов брак с Дейвид Фърниш и участва активно в социалните движения на хомосексуално ориентираните хора. През 2008 Елтън Джон е поставен на 3 място в класацията на списание "Билборд" на 100-е най-често класирани артисти в историята на "Билборд" Hot 100. Преди него са единствено Мадона (Madonna) и Битълс (Beatles).

Останалите хедлайнъри и съпорт групите с участие на фестивала Arena Muzika ще бъдат обявени допълнително.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички