Ер Малък възкръсват отново за рождения ден на Тангра Мега Рок


Ер Малък възкръсват отново за рождения ден на Тангра Мега Рок

7978

Ер Малък е първата група, официално потвърдила участието си в големия концерт по случай 4-я рожден ден на радио "Тангра Мега Рок".

Събитието ще се състои в столичната зала "Универсиада" на 24 март 2010.

Специално за случая от Англия пристигна барабанистът Орлин РадинскиЛинча, който ще се присъедини към колегите си от Ер Малък.

Групата е сформирана през 1991 година в София, малко след разпадането на Ера. През годините съставът на Ер Малък претърпя известни промени, но основните лица в бандата са Любомир Малковски (китара и вокал), Адриан Иванов (клавири), Ивайло Петров (бас) и Орлин Радински (барабани).

Албумът на Ер Малък - "Ь 1" (PТМ, 1992), остана не само емблема за времето си, но идеите му успешно прескочиха в новия век. Парчетата в него не са нито чист хард, не са и хеви, а първият проект, в който неравноделните български тактове бяха сполучливо "вмъкнати" в рок звученето. Саундът е е нервен, нахъсан и задъхан. Текстовете са социални, а Любо Малковски истински дере гърло и това, което казва, звучи правдиво. След разцепването на “старата” Ера, Ер Малък бяха брилянтно събрана формация: Малковски (китари и вокали), Адриан Иванов-Адри (клавир), Ивайло Петров-Иваца (бас) и Орлин Радински-Линча (барабани). И досега се помнят парчетата от него - "Българи", "Вълча порода", "Ер малък", "Какво е грях", "Градът".

Групата удари и през 2006 - отново за рождения ден на онлайн радиото "Тангра Мега Рок", в същия състав. Пак с Линча - специално откъснал се от британските рокаджии Феномена, на ударните.

Од Крю (Odd Crew) е българската банда, за която днес феновете у нас говорят най-много! А това шоу на практика ще бъде за тях първото излизане на голяма сцена. По този повод, за да се концентрират заради суперконцерта, групарите преустановяват временно клубните си участия в страната, като последното ще бъде в началото на февруари.

Идеята на екипа на радиото е да отбележи рождения ден с подчертано български концерт, в който ясно ще доминират по-твърдите ноти.

Од Крю са голямото откритие на българската метъл сцена през последната година. Убийствена група от много яки пичове, които свирят завладяваща музика. Заедно са (буквално) от деца, а след 11 години кариера като група – през 2008 те най-после тропнаха по масата и накараха всички да млъкнат и да погледнат към тях. След което издадоха "We Are What We Are" - първи албум под новото си име.

Публиката го прие невероятно възторжено. В музиката им има от духа на Machine Head и Down и нещо, което си е лично тяхно.

Момчетата направиха празнична клубна обиколка из България, а също и турне от десетина дати в Англия, Германия, Швейцария и Унгария тази есен.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички