Сънрайз и Кен Хенсли на общо европейско турне


Сънрайз и Кен Хенсли на общо европейско турне

2664

Сънрайз (Sunrize) и Кен Хенсли (екс- Юрая Хийп (Uriah Heep) (на снимката заедно) ще предприемат съвместно европейско турне догодина, научи "MySound.bg" от фронтмена на родните рокаджии - Георги Мархолев.

Новият албум на българите, а и поредният проект на Кен, записан с неговата последна (норвежка) банда, предстои да бъдат издадени по едно и също време от звукозаписна компания, дъщерна на "Sony", в средата на ноември.

С този материал ще обиколят 25 градове из Европа, в това число и у нас. Юраецът ще посвири на кийборди, а и ще партнира и гласово в гига на нашите. По същото време ще бъде пуснато и DVD, част от което е и концертът на Кен, Сънрайз и Ол Аксес (All Acces Project) на Белоградчишките скали.

Част от първото сюжетно видео, заснето по песента „July Morning”, чийто автор е Кен, показаха в Бургас  на Джулая тази година.

Георги Мархолев, продуцент на новата версия на хита, каза, че възнамерява да издаде синхронно диска на бандата си – двойния „S.O.S.”, чиято първа част е авторски материал, втората - кавъри на вечни песни като "Just A Gigolo" (Луи Прима, не Дейвид Лий Рот!), "Route 66", "Georgia On My Mind" и други. "Във всяка от тях има много суинг - това ги обединява по някакъв начин, пея ги повече от 20 години", призна Мархолев.

В плановете му са и ретираж както на дебютния албум "Цялата любов", но с версии на български и английски (бонус и в двата ще е клипът на "Carry On"), и на максисингъла "S.O.S...Оn July Morning". В самото парче участват освен Сънрайз и Кен, и именитият Джон Лоутън (John Lawton), също някогашен член на Юрая Хийп.   

Издателство "Махалото" пък подготвя да пусне на литературния пазар у нас книгата на Кен - "Blood On A Highway", както се нарича и последният солов диск на музиканта.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички