80-годишната Джони Мичъл ще пее на наградите "Грами" за първи път в кариерата си


80-годишната Джони Мичъл ще пее на наградите "Грами" за първи път в кариерата си

895

Джони Мичъл ще участва за първи път в церемонията по връчването на наградите "Грами".

Както MySound.bg нееднократно писа, галата предстои в Лос Анджелис на 4 февруари. 80-годишната певица, която е номинирана за най-добър кънтри албум за "Joni Mitchell Аt Newport", ще излезе на сцената на Crypto.com Arena. Това ще бъде единственият път, в който иконата за няколко поколения ще пее на годишната церемония, въпреки че в миналото е била удостоена с 10 отличия "Грами", включително приза на Звукозаписната академия за цялостно творчество през 2002 година.

Изпълнителката на "Both Sides Now" претърпя мозъчна аневризма през 2015 г., която я остави неспособна да говори и да ходи за известно време, но през юли 2022 г. тя се завърна на сцената за първия си цялостен концерт от 2000 г. насам, когато изненадващо се появи на кънтри фестивала в Нюпорт, Роуд Айлънд, преди да направи официалното си завръщане през юни 2023 г. на фестивала Echoes Through Тhe Canyon.

Джони се присъединява към дългия списък с изпълнители за тазгодишната церемония, като сред тези, които ще излязат на сцената, са Били Джоъл, който се завръща, за да пее на събитието за първи път от 20 години, Дуа Липа, Били Айлиш, Бърна Бой, Like Combs, Травис Скот и Оливия Родриго.

Освен това U2 също ще изнесат представление от резиденцията си Sphere в Лас Вегас.

Снимка: Уикипедия

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички