Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Balkan Scientist Reunion Night разцепи мрака отвътре


Balkan Scientist  Reunion Night разцепи мрака отвътре

4371

След последния си експеримент организаторите от "Global Vison Circle" с основание могат да се чувстват доволни, след като резултатите от "Balkan Scientist Reunion Night" са налице.

Създадената от тях серия експериментални музикални събития "Balkan Scientist" набра скорост и е напът да се превърне в алтернативно явление както в музикален, така и в социо-културен план.

В нощта срещу неделя, стотиците, посетили столичния парти център "4км", имаха възможността да се движат между залите на клуба, където музикалните експерименти на проекта смесваха по необичаен и доста танцувален начин звуците на инструменти като българска гайда, австралийско диджериду, бразилско беримбао, кларнет и зурна, бас китара и тромпет, а виртуозните изпълнения на ромския цигулар Венци Такев, мощният глас на Янка Рупкина от Мистерията на българските гласове и бийтбоксът на Скилър буквално взривиха нагорещената публика.

Между петте - почти импровизирани, експеримента участие взеха и пет балкански  бийт диджеи, които ни дадоха да разберем, че балканската музика чудесно се смесва с електронни бийтове, дръм-ен-бейс и дори хип-хоп звучене, стига миксът да е направен от майстори.
 
И това не е всичко, на което сетивата на любопитната и отворена публика се насладиха. Посетителите имаха възможност да вземат творческо участие и в някои нетипични за клубния свят преживявания като работа с грънчарско колело и моделиране с глина, рисуване на стената за свободно изразяване, дегустации на био вино "Лайт Кясъл", произведенията на хлабопекарната "Слънце Луна" или просто да презаредят батериите в чил-аут зоната, свободна от цигарен дим.

Доказателство за успешността на експеримента с мото “Да разцепим мрака отвътре” в крайна сметка беше разнородната публика, която призори напусна парти центъра широко усмихната и заредена с вдъхновение и позитивна енергия.

И това не е случайно. "Global Vison Circle" съзнателно организират общ фронт на позитивността и светлината, събиращ съюзници като Центъра за развитие на приложните изкуства "Кесар", еко-веджи пионерите от "Слънце Луна" и "Бионада", OCB, фестивалите "Беглика" и "Слънце Луна" в с. Делчево, както и веригите независими магазинчета като "Пласибо", "Слънчоглед", "Мухоморка", "Дар за горене", свързани по един или друг начин с екология, етно музика и креативност.

И слад като се разбра, че с мрака е свършено, най-често задаваният въпрос логично се оказа: “кога ще бъде следващият "Balkan Scientist?”.

 

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички