Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

БТК предлага легално онлайн музика и игри в портала 4fun.bg


БТК предлага легално онлайн музика и игри в портала 4fun.bg

11489

За първи път в България БТК предлага безплатно легален даунлоуд на музика и свободен достъп до гейм сървъри в портала 4fun.bg. В него потребителите на високоскоростния Интернет БТК - ADSL, имат достъп до повече от 100  000 песни от всякакви музикални стилове, стана ясно на пресконфереция днес.

Музикалното съдържание на сайта е каталог на най-голямата музикална компания в света "Universal Music". Тя е представена от "Вирджиния Рекърдс" у нас.  

Във 4fun.bg БТК ADSL клиентите ще могат да свалят музиката на най-големите звезди от всички музикални жанрове. В дигиталния каталог присъстват най-новите и актуални имена от световната сцена като Риана (Rihanna), Дъфи (Duffy), Айкън (Akon), Джей-Зи, Анастейша, Ни-Йо, Моранди, Фифти Сент, Енрике Иглесиас, богати колекции на легендарни изпълнители като Ю ТуМеталика, Стинг, Андреа Бочели, Ролинг Стоунс, Кис, Дайър Стрейтс, Бари Уайт, Том Джоунс, АББА, Марвин Гей и много други. Такъв богат списък от музикални заглавия се предлага за първи път легално на Интернет потребителите в България.

Музиката във 4fun.bg e групиранa в 9 жанра: поп, рок, денс, рап, ар-ен-би, рок, уърлд, класика, джаз и музика към филми - саундтраци. Интернет юзърите могат да слушат любимите си стилове и изпълнители, да свалят както най-новите албуми и сингли, така и богата фонотека от евъргрийни, джаз, класическа музика, и цели дискографии на популярни световни изпълнители. За тяхно улеснение във всеки жанр са групирани по 6 плейлисти, които предлагат както бърз достъп до най-слушаните и най-търсените заглавия в съответния жанр, така и готови тематични селекции или цели колекции от песни на определен изпълнител.

Освен даунлоуд на музика секцията 4fun Music предлага последни новини от световната музикална сцена и акцент върху топ артист от каталога в рубриката „Артист на месеца”. За февруари това е актуалната Дъфи.  

"Новият ни портал предлага за първи път на българските потребители възможността да свалят легално музиката на любимите им изпълнители”, каза Кристина Табакова, директор „Продукти и услуги” в телекома. „Щастливи сме, че вече можем да предложим на нашите ADSL клиенти богато съдържание, което добавя стойност към предлаганата от нас Интернет услуга”, сподели още тя.

Специално за подписването на договора между БТК и "Universal" в България пристигнаха Ричард Абдалиан, вицепрезидент на дигиталния департамент, и Вико Антипас, президент за Северна, Централна и Източна Европа на "Universal Music Group International".

“Партньорството с БТК има стратегическо значение за нас и се радваме, че работим с най-големия телеком в страната по този проект”, каза Ричард Абдалиан. „Заедно двете компании ще предоставят качествена и разнообразна музика на българските фенове и ще предложат една изключително атрактивна алтернатива на пиратското разпространение на съдържание, което възпрепятства развитието на музикалния бизнес в целия свят”, допълни той.

На официалното събитие присъства и Ина Килева, изпълнителен директор на Българската асоциация на музикалните продуценти, и ключов експерт в областта на авторското право и защитата на интелектуалната собственост в България.

„Приветстваме пионерската стъпка, която БТК предприе за защитата на авторските права в България. За първи път българските потребители имат свободен и легален достъп до световната музика. Вярваме, че това е правилната посока, в която се развива предлагането на музикално съдържание в света и се радваме, че България има компания, която да разработи най-иновативното и лесно за ползване решение и да даде достоен пример за отговорно социално поведение”, каза Килева по време на пресконференцията.

Новият портал е достъпен за всички Интернет потребители, които могат свободно да разглеждат секциите на портала и каталога в музикалната секция и да прослушват до 30 секунди от песните. Само ADSL потребителите обаче могат да свалят безплатно музика от него.

БТК предлага два пакета за даунлоуд на музика от 4fun.bg: "Free" и "HIT". "Free" пакетът е безплатен и дава право на всички БТК ADSL потребители да свалят безплатно музика от един музикален жанр по техен избор. "HIT" пакетът пък дава достъп до даунлоуд на целия музикален каталог само за 4 лева на месец с ДДС, които се заплащат заедно с месечната сметка за БТК ADSL. С него потребителите могат да свалят неограничено песни от всички музикални жанрове.

Специално за българските геймъри БТК предлага безплатен достъп до GAME сървъри за едни от най-играните в у нас и по света игри - "Counter Strike 1.6" и "Condition Zero". Те са достъпни за всички Интернет потребители, които притежават лицензно копие на игрите. Това условие гарантира добрата атмосфера за играчите и ограничава геймъри, които биха могли да нарушат средата. Във 4fun.bg геймърите могат да се информират за последните новости в игрите от авторските новини, които ще бъдат публикувани на сайта. GAME секцията разполага и със собствен форум, където геймърите ще имат възможност да обменят информация по горещи теми.

Съдържанието на 4fun.bg ще бъде актуализирано периодично и към музикалния каталог ще бъдат добавяни нови албуми на изпълнители от каталога на "Universal Music Group" веднага след излизането им на пазара в електронен формат.   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички