Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

DJ Шантeл и оркестър Буковина Клуб откриват Meet The World!


DJ Шантeл и оркестър Буковина Клуб откриват Meet The World!

6774

DJ Шантел (DJ Shantel) и неговият оркестър Буковина Клуб (Bucovina Club Orkestar) откриват фестивала „Meet The World” в столичната зала „Универсиада” на 7 юни.

Целият месец е посветен на уърлд музиката, концерти ще има на няколко места в София.

Изборът на първата група не е случаен. Макар че идва от космополитния Франкфурт, тя представя собствена трактовка на балканската музика. От нея извира хумор и витално настроение.  Може би няма рок фестивал, клубна нощ или парти, на които да не звучат най-новите продукции на Шантел. В реномирани клубове и фестивали в Лондон, Рим, Виена, от високомодерна Швейцария до истанбулската клубна сцена се „избиват“, за да станат свидетели на неговото експлозивно шоу на живо.

Казват, че Шантел е интерфейсът между Ориента и Европа. Роденият в Германия, но с украинско потекло Щефан Шантел, буквално революционализира музикалната сцена. Енергичният му микс от стилове от Югоизточна Европа, балканският огън, съчетан с електронни ритми и звуци, заслужено се радва на едва ли не най-голямата медийна слава от ерата на пънк-рока насам. Така, тръгвайки от Франкфурт, в последните години се разпространява нов музикален феномен, който придобива глобални размери: от Осло до Истанбул, от Берлин до Рио и от Мелбърн до Кейптаун.
 
Албумът на Щефан Шантел от август 2007 – „Disko Partizani”, е хитов в Германия и Австрия, в края на годината беше N 1 в чарта на Турция. По същото време оригиналът пише и музиката за новия филм на Фатих Акин - "Краят на рая". В диска „Disko Partizani” музиканти от различни източноевропейски страни свирят сватбена ромска музика, клезмер, диско, сръбска духова музика, полка, ска, реге, турски поп, хип-хоп, рок, фънк.

И дори най-неподатливите и неизкушени в "чалгата" се предават пред уникалния балкански ритъм. Все едно дали се появява като диджей или като изпълнител на живо, той оставя след себе си кипяща и „душевно-потна“ публика, която, омагьосана от магнетичните ритми, често атакува в танцов екстаз сцената, и дълго след шоуто се пита - истина ли е това, което е преживяла през тази турбулентна и наситена на емоции нощ.

Много по-спокойна, но въпреки това силно чувствена, е музиката, която ще представят в два последователни дни две дами от Португалия. Пленителната Сара Тавареш (Sara Tavares) ще изпълни с горещи ритми зала „България” на 26 юни.

Фадищата Анна Моура пък ще се кани спечели сърцата на българската публика на 27 юни.

Когато Тавареш изпя „One Love”, всички останаха пленени от искреността и жизнерадостта в нея, от цялата голяма любов, която вокалистката раздава на всички наоколо.

Сара се посвещава на музиката още от дете. Започва да композира, потиквана от желание да опознае себе си. Тя се връща към корените ѝ в Африка, в Кабо Верде - родината на нейните родители.  Албумът ѝ “Balance” (2006) стана платинен в Португалия, а изпълнителката бе номинирана за наградата на "BBC Radio" 3. Музиката й обхваща различни поколения, различни националности, различни танцови стилове. Освен композитор и фантастична певица, Сара е и добра китаристка. Критиката я сравнява с Айо, Шерил Кроу и най-вече с Трейси Чапмън.

Последният проект на Тавареш е "Alive! In Lisboa" (2008). 

Анна Моура е единствената фадо певица, която гастролирала заедно „Ролинг Стоунс” в техния проект „The Rolling Stones Project Vol 1”, с който обикалят Япония, Америка и Европа. Те записват две съвместни изпълнения - „No Exepectations” и  “Brown Sugar”, които превземат класациите.

Организаторите на фестивала обещават още много изненади с темите „Sounds From Barcelona” и „So Keres, Europa?“ , които ще разкрият за публиката допълнително.

Вече са пуснати в продажба на промоционални цени първите билети в мрежата на www.eventim.bg, магазини "Пикадили" и веригата "Германос".

В първото издание на фиестата Meet The World 2008 участваха Неко Новела и Калима.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички