"Perfect Tyranny" и методът за оценка на знанията по математика под лупата на Сергей Шишов


"Perfect Tyranny" и методът за оценка на знанията по математика под лупата на Сергей Шишов

1064

През 2000 година правителството на Нова Зеландия внедрява в училищата с експериментална цел нов метод за оценка на знанията по математика, наречен IKAN (the Individual Knowledge Assessment Оf Number).

От другата страна на Земята, в Рим, Италия, Luca Grosso, музикант с 25-годишен стаж из рок средите, основава нео-прогресив рок групата The IKAN Method. Техният първи албум "Blue Sun" ("Синьо слънце") се появява през 2020 г. и е посрещнат със завиден интерес. В него Luca свири на барабани и клавишни заедно с Davide Garbarino (вокали), Marcello Chairaluce (китари), Piergiorgio Abba (клавишни инструменти), Fabio Zunino (бас китара) и Giacomo Grosso (флейта).

Талантливите италианци ни представят проект, вдъхновен от прогресив рока на 80-те и 90-те години на миналия век, с подчертана мелодична линия, с влияния, клонящи и към метъла, и към симфоничната музика, понякога дисонантни, но винаги със собствена индивидуалност.

Най-новият им албум "Perfect Tyranny" ("Съвършената тирания") е издаден преди два месеца, като в състава има две нови имена: Giolio Smeragliuolo (китари) и Andrea Protopapa (клавишни инструменти).

Ето какво разказва Luca Grosso за албума: "Ние сме под властта на съвършената тирания, от която сами искаме да бъдем покорени. В наши дни все повече и повече, с навлизането в дигиталната ера, отделният човек се третира като елемент, който трябва да бъде контролиран и обучен да консумира, без да има мисли, които да се разминават с "правилната" мисъл като цяло. От тази концепция възникват въпроси и съображения в хората, които, знаейки, че не могат напълно да избягат от системата, се опитват да живеят съзнателно, промъквайки се през пролуките на тази глобална мрежа, в която са хванати".

 Сергей Шишов ще представи "Съвършената тирания" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" в събота, 27 юли, след новините от 22.00 ч.
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички