Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"


Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"

919

Фолк-пънк-рок-ен-рол легендите The Singing Loins от Рочестър, определяни най-често като "автентична-сурова фолк банда от делтата на Медуей", ще открият есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз".

Събитието предстои от 21.00 ч. на 14 септември в столичния клуб "Сингълс" (НДК, вход А4), където вече е традиция да идват групи от същата кръвна група (испанците Guadalupe Plata, американците Left Lane Cruiser, французите Les Lulliies, а дори и Violons Barbares).

Бандата е създадена официално през 1990 година, а неофициално още в края на 80-те, от поета, автора на песни, писателя и пънкар Крис Бродерик и китариста и настоящ фронтмен (след смъртта на Бродерик през 2022 г.) Крис Артър Алън. През последните две десетилетия (след разпадането им през 1999 и повторното им събиране през 2005) ключов член е и Роб Шепард на банджо и мандолина.

"В началото бяха само Крис & Крис", разкрива за историята им през 90-те Шепард. И понякога, не бива да пропускаме, "неофициалният и неохотен главатар на сцената в Медуей" - гаражната рок-ен-рол/пънк/сърф легенда, художник, поет, фотограф (и техен издател за собствения си лейбъл Hangman Records) Били Чайлдиш, с когото още в началото на кариерата си записват знаковия албум "At The Bridge (Folk Variations Аnd New Songs)".

След смъртта на Крис Бродерик "Пеещите слабини" записват и издават още два албума с Били Чайлдиш - студийния "The Fighting Temeraire" (2022) - за лейбъла Damaged Goods, за който записват от години, и двойния концертен "2 Nites Jn Rochester" (2023) - за лейбъла Hangman Records на Чайлдиш. И двата са посветени на паметта на Бродерик.

А този месец - на 6 септември, 8 дни преди концерта в София, се състоя премиерата на албума им "Twelve" (отново за Damaged Goods) с нови версии на класически песни на Крис & Крис, записани от настоящия състав на групата, в който влизат още Оли Алън - китара и беквокали, Крис (още един Крис!) Гренфел - барабани и перкусии и Ричард Мур - цигулка. В този диск са "God Bless The Whores Оf Rochester", "Where's My Machine Gun?", "The Angle Оf Medway", "That's How Murders Happen", "Hauling In The Slack" и други любими песни на The Singing Loins, които в аранжимент за разширена формация с повече инструменти и гласове наистина "живеят втори живот" дори след смъртта на Крис Бродерик.

За The Singing Loins в ръководеното от приятеля на "Аларма" Джон Роб, фронтмен на The Membranes, музикално издание Louder Than War пише: "Ако имаше някаква справедливост в музикалния бизнес и по-широка аудитория беше чула тяхната музика, те щяха да са познати и почитани толкова, колкото Pogues или Madness, групи, с които по подход и атрактивност, можем да кажем, се родее".

Но пък и камерните изживявания, каквато ще бъде срещата с The Singing Loins на 14 септември, имат своите предимства пред големите концерти. Особено ако искате директен контакт и директна енергия от сцената – без излишни условности и бариери, поясняват организаторите.

Билети - в Epay Go https://epaygo.bg/1174662740 и на касите на Easy Pay. Първите 20 са по 20 лв. После стават по 25 лв. И на вратата ще са по 30 лв.

Както стана традиция, на терасата пред "Сингълс" Daydream Records & Books отварят още от 19.00 ч. и ще звучи музика в същата насока, подбрана от "Аларма Пънк Джаз".
 
Ще се продават и ограничено количество пропуски на по-ниски цени за следващи концерти на "Аларма", а двама ще могат да спечелят и билет за следващия концерт от серията – този на основателя на Voodoo Rhythm Records Reverend Beat-Man на 17 септември (само три дни по-късно) на същото място.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/462074786826283

Полезни линкове:

https://www.facebook.com/alarmafest
https://thesingingloins.bandcamp.com

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=JPFKqWZRuww
https://www.youtube.com/watch?v=b8S2EVsEJyc
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички