Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath
Фестивалът на Цацата се завръща в Кранево. Специални гости: Boney M Experience
Thе Smile - супергрупата на Том Йорк, с нов албум на концерта в София
Скандинавската музикална кралица Eivor събира в пловдивския античен театър фенове от всички балкански държави
Head Crusher (Megadeth Bulgarian Fan Club) кани на предконцертно парти и официално откриване на фен клуба. Suicidal Angels откриват за МегаДейв и ко.
Меги Димчева представя пред публика "Чудесата в нас"

Концерти на гарите в Карлово и Казанлък за Празника на Розата


Концерти на гарите в Карлово и Казанлък за Празника на Розата

1273

Ясни са подробностите около концертите на гарите в Карлово и Казанлък този месец.

На 25 май (събота) на жп гара Карлово концертът ще започне в 15.30 ч. и ще продължи до 18.30 ч. Освен група X-R@Y, участие ще вземат и местни музикални състави и изпълнители.А със специалното съдействие на общинската Художествена галерия Карлово и ДП НКЖИ от 23 до 28 май целодневно в пространствата на гарата ще може да бъде разгледана изложба с творби на художничката Пенка Минчева. След концерта всички граждани и гости ще могат да се присъединят към кулминацията на Празника на Розата на площад "20-ти юли". Събитието продължава до 21.30 ч.

Повече информация за програмата за Празника на Розата - на: https://www.karlovo.bg/currentNews-8423-newitem.html

На 31 май (петък) на гарата в Казанлък заедно с X-R@Y, участие ще вземе група Уикеда, както и различни състави от училище "Антим I", включително мажоретен състав. Концертът започва в 15. 30 ч. и ще продължи до 19.00 ч. Железопътната гара ще бъде декорирана с "Рози от Казанлък", картина на популярната художничка д-р Петя Илиева (автор на инициативата ART 4 Diplomacy, по която бяха украсени редица спирки и превозни средства на обществения транспорт в столицата). След концерта на гарата от 20.30 ч., жителите и гостите ще могат да присъстват и на коронацията на Царица Роза на пл. "Севтополис" на централния  градски площад.

Повече информация за програмата за Празника на Розата в Казанлък - на: https://www.kazanlak.com/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B0

В същия ден на железопътната гара ще пристигнат цели 2 атракционни влака – един с маршрут Пловдив Карлово - Казанлък и един с маршрут СофияКарлово - Казанлък. Очаква се единият да бъде теглен от парен локомотив, а другият да бъде с вагоните от царския влак на Цар Борис III. 
Вече е ясен графикът на специалния тематичен влак "По пътя на роза Дамасцена": тръгва от София малко преди 11.00 ч., ще пристигне на гара Клисура малко след 13.00 часа. Следващата му спирка ще бъде гара Карлово малко преди 15.00 часа и ще пристигне в Казанлък около 16.50 ч. На всяка от спирките влакът ще има около 1 час престой, в който местните жители ще могат да разгледат царските вагони, а за пътуващите е организирана специална програма. Очаква се графикът на другият атракционен влак, теглен с парен локомотив, който е с маршрут ПловдивКарловоКазанлък.

Входът за всички събития от инициативата е свободен. Концертите на гарите са част от празниците на розата на Карлово и Казанлък.

Проектът "Концерти на гарата" е осъществен с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура". Официален партньор е Държавно предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура". Медийни партньори на събитието са БНР и БНТ. Местни партньори са общините Карлово и Казанлък. Партньор е и DB Cargo България.

Група X-R@Y е създадена от Веселин Кирев – вокали, Николай Николов – гъдулка и Николай Димитров – китара в края на 2006 година. През 2010 г. X-R@Y участва в "България търси талант" и се превръща в сензация в първия сезон на предаването. През 2017 и 2018 г. съставът в Street Music Festival в Сатумаре, Румъния, на който печели втора награда. През 2019 г. музикантите представят първия си самостоятелен албум "O.K. ", в който съчетават умело стиловете поп, рок, блус, уърлд, фънк, реге и български народни мотиви. В края на 2022 година X-R@Y са отличени в музикалния конкурс на фондацията, носеща името на легендарния бийтъл Джон Ленън. С парчето на X-R@Y "Ако някога" музикантите се нареждат сред тримата финалисти в категорията "World music". През май 2024 г. групата достигна 1-во място в националната класация за независими артисти "Ново 10+2" на БНТ.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички