Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София

Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България


Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България

277

Една от най-впечатляващите джаз формации в света – Peter Erskine Quartet, ще свири за първи път в България - в Sofia Live Club от 21.00 часа на 15 октомври.

Очакваме четиримата виртуози, обединени в едно изключително музикално преживяване: барабанистът Peter Erskine, Alan Pasqua на пианото, Darek Oles - контрабас и Bob Mintzer - саксофон. Peter Erskine е истинска джаз легенда, чието име е синоним на иновация и изключителен талант. Приятел на нашия Милчо Левиев, той започва кариерата си едва на четири години, но придобива истински звезден статут във формацията Weather Report заедно с едни от най-великите имена в джаза - Джако Пасториъс и Джо Завинул. Създавайки някои от най-иконичните записи в историята на джаза, той се превръща в ключов член на групата по време на златната епоха на фюжъна, записвайки пет албума, включително известния концертен проект "8.30", спечелил награда "Грами".

Със своята неподражаема техника и страст към музиката Erskine продължава да вдъхновява поколения джаз музиканти. През 2023 година с проекта "Peter Erskine Trio feat. Alan Pasqua & Darek Oles," той бе номиниран за "Грами" заради диска "Live In Italy".

Alan Pasqua, номиниран за "Грами" и професор по джаз в Университета на Южна Калифорния (USC), е пианист на световно ниво. Работил е с великите джаз изпълнители Tony Williams, Paul Motian, Dave Holland, Michael Brecker, Stanley Clarke и много други. Pasqua впечатлява с уникалния си стил и дълбока музикална чувствителност.

Darek "Oles" Oleszkiewicz е роден във Вроцлав, Полша. Той е сред най-търсените контрабасисти от Западното крайбрежие на САЩ. Свирил е с джаз икони като Brad Mehldau, Billy Higgins, Pat Metheny, Charles Lloyd и други. Известен е със своята прецизност и мелодичност, които придават допълнителна дълбочина на всяко изпълнение.

Bob Mintzer е изключителен саксофонист, аранжор и педагог, известен със своята 30-годишна кариера с Yellowjackets и като главен диригент на WDR Big Band в Кьолн, Германия. Носител е на множество награди и признания, автор е на над 500 аранжимента за биг бенд и изпълнител на над 1 000 записа. Той е истински майстор на своя инструмент и е готов да омагьоса българската публика с уникалния си стил.

Билети за събитието могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 60 лева.

В деня на концерта и на място ще са по 70 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички