Маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова в световна премиера на концерт- спектакъла "Мистерия и свобода"


Маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова в световна премиера на концерт- спектакъла "Мистерия и свобода"

762

Йордан Камджалов повежда изключителен творчески екип от над 100 човека от 7 държави към нови стилови, пространствени и емоционални измерения. Софи Маринова е специален гост на незабравимото музикално пътешествие. 

Събитието, което е без аналог, предстои в пловдивския античен театър на 21 и 22 юни (петък и събота). Класика, фолклор и романси ще бъдат представени в една нова композиция по безпрецедентен начин - размиване на границите между музикалните стилове.

Концепцията, драматургията и музикалното ръководство на този уникален концерт-спектакъл е изцяло дело на диригента Йордан Камджалов. Софи Маринова – гост-солист, ще изпълнява произведения от различни жанрове на няколко езика. Зашеметяващата музикална импровизация преплита различни стилове и изразява пълната музикална свобода на изпълнителите през призмата на пълна мистерия за зрителите.

Представянето на "Мистерия и свобода" е част от първото национално съвместно турне на тези изключителни изпълнители и творчески състави.

Участват:

- Софи Маринова
- Gеnesis Orchestra
- The Eastern Quartet
- Музикална лаборатория за Човека – хор
- Музикална лаборатория за Човека – ансамбъл

Поради изключително високия интерес, местата за концерт-спектакъла бяха изчерпани за броени дни след обявяването им и организаторите анонсираха допълнителни извънредни дати в градовете от обиколката. За Пловдив това са 21 и 22 юни.

Хиляди зрители ще имат възможност да се потопят и преживеят този зашеметяващ музикален шедьовър на изпълнителското изкуство.

Линк към всички концерти от турнето: https://shorturl.at/kmxST

Организатори на концертите са Classic Stage Entertainment и фондация "Йордан Камджалов".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички