Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"


Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"

1096

Най-старата активна и днес дет/грайнд/ банда на родната сцена Past Redemption ще представи новия си албум "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите" на 27 април.

Групата е създадена в София през 1992 година и след куп промени в състава, е активна и към днешна дата. В дискографията ѝ са "Decomposed" (LP) (1993), "Useless Amputation" (LP) (1994), "Forever Burning Scorn" (LP) (2005), "Past Redemption - Live In Sofia" (DVD) (2007), "Unleashed Emptiness" (LP – double CD) (2011), "Fraud" (single) (2012) и "Homicide" (single) (2016). А през 2024-та те добавят още един – пети по ред, албум - "Final Redemption" (самиздат). По-рано тази година той беше огласен от първия сингъл "Entangled Schizophrenic" и вече знаем, че новият материал представлява безкомпромисен брутален дет метъл. Към парчето ще излезе и видео, което се планира да е готово в седмицата на промо събитието.

"Final Redemption" е записан в актуалния състав на групата към 2024-та, както следва: Димитър Хаджиилиев - бас, Стефан Иванов - барабани, Александър Василев "Пандата" – вокали и китара и Димитър Пенков - китара.

На официалното представяне в "При Черепите" групата ще изсвири целия албум. Ще добави в сетлиста и стари класики от всеки един от предходните си издания. "Final Redemption" се очаква да бъде наличен на компактдиск в деня на концерта на мърч щанда в клуба, където ще се предлагат и два модела тениски на групата.

За този празник Past Redemption са поканили и гости: една от старите банди на Иваша от култовите Corpse от Плевен, а именно Fuckin Angel. Емблематичният фронтмен събира FA през 1992 г., групата съществува две години и после се... затрива... Съществуването си  възстановяват в нов лайн-ъп през 2020 г.. FA идва от старата школа, на която самият Иваш принадлежи, за да даде на съвремието у нас и малко грайндкор и нойзкор.

Това ще е вечер, в която на сцената ще може да се видят едни от емблематичните лица на родната екстремна сцена, които са били нейни двигатели през последните десетилетия... И, разбира се, всички ние ще имаме възможност да се срещнем с тях лице в лице.

Цената на билета за това, което обещава да бъде паметно (или по-вероятно безпаметно) събитие, ще е символичните 15 лв. Пропуски ще се продават само на място в деня на концерта.

Подробности за събитието - във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/394867879971487/?ref=newsfeed

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички