Героите в Залата на славата тази година


Героите в Залата на славата тази година

5162

Както винаги, така и в края на тази година бяха обявени музикантите, които влизат в Залата на славата на рок-ен-рола  (Тhe Rock Аnd Roll Hall Оf Fame).

Героите от випуск 2011-а ще бъдат въведени официално с пищна церемония в Ню Йорк на 14 март догодина.   

Това са Алис Купър (Alice Cooper), Нийл Даймънд (Neil Diamond), Том Уейтс (Tom Waits), Дарлин Лав (Darlene Love) и Доктор Джон (Dr. John).

Специалните отличия се присъждат на Джек Холцмън и Арт - приз на името на покойния шеф на Atlantic - Ахмед Ертегюн, а статуетката за цялостен принос отива у Лион Ръсел (Leon Russell), който издаде с Елтън Джон (двамата на снимката) съвместния диск "The Union" тази година.

Нийл Даймънд и Лав  изразиха възторжена изненада от факта, докато - верен на халпивия си нрав, Алис Купър коментира, че на него и останалите новоприети са им трябвали само "някакви си 45 години", за да получат "висшето благоволение".

Именитият блусмен Доктор Джон (роден като Малкълм "Джон" Ребенек) пък се пошегува, че му се наложило да се върне към своите "племенни" корени, за да бъде оценен, правейки си каламбур със своя последен диск - "Tribal" (2010).

Събитието ще бъда предавано по Fuse на живо.

Условието, при което даден артист или група могат да бъдат номинирани за престижното място, е да са изминали най-малко 25 години от официалния дебют (сингъл или албум), въпреки че с присъствие там се удостояват не само  рокаджии, припомнят световните агенции.

През изминалата година в Залата влязоха Иги Поп (Iggy Pop) и бандата му Дъ Стууджис (The Stooges), Дъ Холис (The Hollies), Джими Клиф, АББА (ABBA) и Дженесис (Genesis). Вечерта - посветена на "подценяваните досега имена", ще се запомни с това, че оригиналният фронтмен на арт рок титаните - Питър Гейбриъл (Peter Gabriel), отсвири бившите си колеги за тържеството.

Както и с възможността важни артисти, които не са се засичали по световните сцени, да пият по питие и да изразят възхищение един от друг. По време на купона след официалната част в бара на "Уолдорф, Астория" Били Джо Армстронг от Грийн Дей (Green Day) награби ветерана Греъм Неш с думите: "Благодаря за песните, които ще се пеят вечно!".

Много изненади да бъдат очаквани и тази година, обяви председателят на комисията Йън Уенър.  
Първата церемония се е състояла през 1986 година, когато са приети Елвис Пресли, Джеймс Браун, Чък Бери, Литъл Ричард, Бъди Холи и Джери Ли Луис.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Cher - "Christmas"

Видео


Албуми


Cher - "Christmas"

Феновете на Шер (Cher) могат да разчитат на много весел, ярък и рок-ен-рол празничен сезон тази година с официалното...

Най-четени новини


виж всички