Айрън Мейдън, Слипнот, Мастодон и Апокалиптика на Sonisphere 2011


Айрън Мейдън, Слипнот, Мастодон и Апокалиптика на Sonisphere 2011

4507

Айрън Мейдън (Iron Maiden), Слипнот (Slipknot), Алис Купър (Alice Cooper), Мастодон (Mastodon) и Апокалиптика (Apocalyptica) са чуждестранните банди, които ще забият на второто издание на фестивала Sonisphere у нас.

Събитието обаче ще се състои не на Националния стадион "Васил Левски", а на хиподрума в Банкя на 21 юни.

Всяка една от бандите ще свири минимум по един час, като хедлайнърите - Слипнот и Айрън Мейдън, ще предложат пълните си сетове, стана ясно на специална пресконференция, която дадоха организаторите - "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Билетите - на цени от 90 до 150 лв. (за седящи места и във фен зоната), са в продажба чрез Eventim.bg от днес. Децата до 10-годишна възраст ще бъдат допускани без билет, а на непълнолетните е необходима съответната декларация.

На същото място, но на 8 юли, ще се проведе и второто издание на феста Sofia Rocks, като участниците в него ще бъдат огласени скоро.

България все още няма изградена фестивална култура, а много важна част от нея е мястото на провеждане на такива големи концерти. Въпреки съдействието, което имаме от Столична община, фестивал от подобен мащаб трябва да се състои извън София. На практика няма държава в света, която да прави фестивалите си в центъра на града. Хиподрумът няма капацитет, няма лимит по-скоро. Ние очакваме около 30 хиляди души на събитието, като 5 хиляди от тях ще могат да заемат седящи места на трибуните", обоснова избора на хиподрума президентът на компанията - Петър Петров, обещавайки на почитателите "всички екстри за приятно изкарване".

Апокалиптика, които ще се изявят у нас за трети път, ще открият шоуто в 17 часа. След тях щя свирят Мастодон, които отпаднаха от афиша миналата година, и Алис Купър, после - Слипнот и Айрън Мейдън. Брус Дикинсън и Ко. (на снимката) ще представят парчета от последния си, звезден албум - "The Final Frontier" (2010).  

Вратите отварят в 15.00 часа. Очаква се концертът да приключи около полунощ.

Предстои да бъде оповестена коя ще е родната банда, която ще подгрее със сет гостите.

Организаторите са в преговори с Градски транспорт и БДЖ за осигуряване на транспорт за феновете. Ще бъдат пуснати и безплатни рейсове, които да ги извозват от София до Банкя, ще бъде помислено и за връзка с метрото. Влак: София - Банкя, отново ще работи с учестено време за феста, ще има спирка точно срещу хиподрума.
 
Предвиден е паркинг (билет - 10 лв.) за 3 000 коли, както и място за къмпинг за палатките и караваните на присъстващите. "Очакваме сред тях гости от Румъния, Гърция и Македония", поясниха организаторите.

Сцената е тази от миналата година: широка е около 75 метра широка, 25 метра дълбока.

Тя е напълно адекватна за събитие от подобен мащаб, подчерта Петър Петров.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички