Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Ники Атанасов: Да става каквото ще


Ники Атанасов: Да става каквото ще

7335

Юбилейният концерт на Ники Атанасов - "Ники и приятели", ще се състои в столичната зала "България" от 19 часа довечера.

На събитието ще бъде преставен новият диск на изпълнителя - "Да става каквото ще", който е официално на музикалния пазар от днес в каталога на "Рива Саунд".

В изявата ще вземат участие участие Тони Димитрова, Стефан Димитров, рок група Карамел, Деси Добрева, Милица от Тоника и Асен Масларски, вокално трио Какао. Специални гости са магът Астор и гръцкият бузукар Атанасиос Кастранис, чийто инструмент звучи в пиесата "Виновност".

"Шоуто ще бъде между 19 и 21 часа и ще бъде излъчено директно по програма "Хоризонт" на БНР", обясни Атанасов, който е сред най-популярните водещи на медията. Той благодари на своите приятели, че са се отзовали на поканата му за участие. Тони Димитрова дори отказала друг ангажимент, за да присъства на юбилея на своя приятел.

В репертоара на Ники за довечера са включени не само нови изпълнения, но и песни от албума му "Русская водка". Както MySound.bg вече извести, той бе издаден отново от "Рива Саунд" в края на минилата година. Предвидени са и няколко от класиките на Булат Окуджава и Владимир Висоцки, чийто вдъхновен интерпретатор е Атанасов. Стефан Димитров ще изпее "Мъжат на 60". Публиката ще чуе и "Скерцо" по музика и аранжимент на Карамел. Премиерата на мелодията се състоя в ефира на програма "Хоризонт" миналата седмица.

Дискът "Да става каквото ще" предлага 12 български песни и плейбеци на 4 от тях. "Да си ги пеят хората, тъй като са композирани да станат хитове", поясни с усмивка Атанасов. Голяма част от новия материал е композиран и аранжиран от рокаджиите от група Карамел. Вокалното трио Какао звучи в "Крайбрежен романс" по музика на Стефан Димитров. Голямата изненада е неиздавана досега песен на покойния Георги Минчев - "Отново мъж", по музика на Константин Бахаров, а новият й аранжимент е дело на Румен Спасов (Карамел).

Екипът възнамерява да представи албума и в столичната Борисова градина на 21 юни, когато е най-дългият ден в годината, уточни Атанасов. В съвместните му планове с Карамел влиза и проект с руски песни, който да бъде презентиран и зад граница. "Берлин, Атина, Никозия и Париж най-вероятно, освен в бившите съветски републики", поясни Спасов.

Това е пета поредна продукция на Ники - в дискографията му дотук са три албума на руски и два с български песни.  

Атанасов е сред най-известните изпълнители на руски романси и одески песни у нас. Той е и най-добрият интерпретатор на песните на великия бард Владимир Висоцки. Роден е в София, завършил е 19 СПУ "Елин Пелин", а после и журналистика в СУ "Св.Климент Охридски". Започва да свири на китара в осми клас.

По-късно сформира кварталната рок група Синовете на кръглата луна, която има кратък, но изпълнен с емоции път, жънейки успехи сред момчетата и момичетата  от квартал "Кривата река" в столицата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички