Енергия и емоция с Leaves Eyes


Енергия и емоция с Leaves Eyes

4351

А-а-а, ето я и нея, Лив Кристин. Изгрява на сцената в "Микстейп" 5 (Mixtape 5) да ме светне защо Atrocity излязоха преди Leave’s Eyes.  Е, няма как, просто няма как такава ангелоподобна фея като нея да бъде подгряваща, въпреки огромния респект (и още по-огромната му коса) към мъжа ѝ Алекс Крул.

Признавам си - преди много време слушах студийните им мелодии, но идея си нямах, че може да звучат толкова здраво на живо, дори Таря не ме е впечатлявала толкова (айде, при нея поне е рутинно, може би когато гледаш нещо за пръв път и останаеш доволен, няма как да го забравиш).

Другото, което ми хареса в съвместния концерт, бе, че Алекс, който играе и в двете групи, НЕ БЕШЕ подгряващ изцяло, ами направо си се върна след това с мацката и се представи като един достоен Лъв хедлайнър (зодия Лъв, btw).

Що се отнася до хедлайнърската роля, явно има някакво разбиратeлство, защото реално и двете групи бяха хедлайнъри. Leave’s Eyes се представиха в състав: Liv Kristine, Thorsten Bauer, Sander van der Meer и Felix Born , но без JB van der Wal. Тe връхлетяха веднага след Atrocity, за да представят няколко парчета от последния си албум "Symphonies Оf Тhe Night", в покрепа на който и се озоваха у нас. Феновете на не един или два състава са недоволни, когато техните любимци представят нов материал, а игнорират старите си класики, но за почитателите на Leave’s Eyes това не важи особено, защото почти всички техни песна са много добри.

Още с началните парчета - "Galswintha", "Take Тhe Devil In Me" и "Velvet Heart", става ясно, че и шоуто, и просветлението ще са пълни. Защото Leave’s Eyes са от формациите, за които всеки концерт е и като първи, и като последен - толкова енергия и емоция влагат в изявите си.

"My Destiny", "Symphony Of Тhe Night", "Melusine" в поредния артилерийски откос, сетне: "Maid Оf Lorraine", "Hell Тo Тhe Heavens" - на Фрея темата... Няма как да пропусна интригуващия кавър на "To France" от репертоара на Mike Oldfield. Понякога оставам с впечатлението, че купоните в малките клубове стават по-добри от големите концерти, не знам, може би озвучаването в  Mixtape 5 е много добро, а и след такава стройна организация на събитието, човек едва ли би си тръгнал недоволен.

Leave’s Eyes имат една прекрасна песен, "Norwegian Lovesong", която не изсвириха, за съжаление. Но на Лив и ко. им е простено - нямат време за всичко все пак!

Снимки на Албена Цолова-Бета - в секцията "Галерия".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички