Стивън Сегал пристига със сина на Мъди Уотърс за концерта у нас


Стивън Сегал пристига със сина на Мъди Уотърс за концерта у нас

4395

Стивън Сегал пристига с Биг Бил Морганфийлд - син на митичния блусмен Мъди Уотърс, за концерта си у нас.

Както е известно, американският филмов актьор, продуцент,  режисьор, майстор по бойни изкуства, музикант и заместник шериф ще се представи с 8-членен бенд в столичния клуб "Маймунарника" в Борисовата градина от 21.00 ч. на 26 юни, четвъртък.

Може би някои от вас ще се изненадат, но Сегал наистина притежава неизчерпаем запас от енергия – и ще демонстрира способностите си на живо пред българската публика. Като филмова звезда той дебютира през 1988 с главна роля в "Над закона", а успехът и световната популярност го застигат след участието в "Под обсада" 1 и 2. Паралелно с актьорските ангажименти и практикуване на айкидо, Сегал свири на китара и пише песни, които са включени в много от филмите му.

Стивън хваща китара за първи път на 12 години и от тогава не е спирал да свири блус. Любовта му към вечния жанр го събира на една сцена с едни от най- легендарните блусмени в света - BB King, Bo Diddley, John Lee Hooker и други. От тях той черпи вдъхновение, като се учи и усъвършенства стила си.

През 2005 дебютира с албума "Songs From The Crystal Cave" ("Песни от кристалната пещера"), който е микс от поп-рок, кънтри и блус, включва и дует със Стиви Уондър. Дискът става бестселър на европейския пазар.

Актьорът е почитател на блуса в чистата му форма, затова остава верен на неговите корени. Това е осезаемо във втория му албум - "Mojo Priest" (2007), който промоутира на турне заедно с групата си Thunderbox в САЩ и Европа.
Критиката определя този диск като един от най-добрите блус албуми за годината. Сегал е талантлив китарист, стилът му съчетава класически и модерен блус и притежава идентичност. Дори неворятният BB King казва: "Стивън в велик китарист".

Сегал и неговият бенд са на 30-дневно турне в Европа през юни и юли, като в програмата на концертите е включена и датата за България.

Билетите за концерта на Стивън Сегал в София - в Билетен център НДК, както и онлайн, а също и в мрежата на "ТикетПро" и "Тикет Портал" по 50 лв., пропуск за двама – 80 лв., в деня на концерта - 60 лв.

https://www.youtube.com/watch?v=2SJhKNDm9CQ

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички