Над 60 култови парчета от 80-те и 90-те ще звучат "Сега или никога" в 3-часов паметен концерт
Laibach взривиха българската сцена за пети път
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени с нов албум и плажен концерт по Коледа
Тромпетистът Яник Барман и барабанистът Сирил Регамей гостуват в Sofia Live Club
Velian преди Paradise Lost, деца до 7 години влизат без билет на концерта
ТДК с първи видеоклип за албума си "Неместа". Посрещни Новата година с авангардистите в Пловдив
60 години от кончината на Едит Пиаф с Вера Шандел и Ангел Заберски трио в София и Бургас. В името на щастието
Графа скъсява дистанцията с публиката в Pirotska 5 Event Center на 25 ноември
Последни билети за концерта на Stereo MC's
Биг бендът на БНР открива концертния си сезон с авторска музика на Анди Скофийлд
"По трудния път": Конкурент представя юбилеен албум със специален концерт-промоция
Неистовият дзен на Arnau Garrofé. Саксофонистът дебютира като лидер с проекта си Frantik Zen

Пуснаха лимитиран брой билети за Transfiguration Festival 2015


Пуснаха лимитиран брой билети за Transfiguration Festival 2015

4423

Билетите за първото издание на Transfiguration Festival (6-9 август) в родопското село Долен влизат в продажба на 27 април (понеделник) в 12.00 ч. в мрежата на Eventim.

Тиражът им е ограничен до 1024 броя за осигуряване на оптимален комфорт на участниците и посетителите във фестивалната зона. Пропуските ще се продават на промоционална цена от 110 лв. за четирите дни на събитието до 10 май включително, а след тази дата ще бъдат достъпни срещу 130 лв.

Между 6 и 9 август мултижанровият фестивал в землището на архитектурно-историческия резерват село Долен ще събере на едно място световни музикални образци като Baba Zula (Турция), Villagers Оf Ioannina City (Гърция), родните Бalkansky с Теодосий Спасов, Исихия, Кайно Йесно Слонце, Irfan и Smallman на голямата сцена. На малката ще се изявят The Third Man, Vataff Project, MyTrip, Kliment, както и други, които предстои да бъдат обявени. Паралелно с музикалната програма ще се има лекции, прожекции, работилници и ателиета на най-прогресивните имена в съвременните приложни изкуства, архитектурни решения и дигитални технологии – Robotev, ACEM, Ивайло Петров и други, които се очаква да потвърдят участие.

Цената на билета, освен пълната 4-дневна фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, включва място за паркинг и палатка на територията на фестивала. Желаещите да се възползват от тази възможност трябва да регистрират своя билет на сайта или фейсбук страницата на фестивала от 11 май. Притежателите на регистрирани билети ще получават идентификационен номер, валиден за тяхното място в охраняемите паркинги и къмпинг зони.  

Гостите без автомобил ще могат да пътуват с редовните линии на превозвачите до Гоце Делчев, откъдето до село Долен ще могат да ползват услугите на специални бусове-совалки. В четирите дни на фестивала те ще превозват пътници до всички зони за настаняване на територията на община Сатовча. Подробният график за потегляне на фестивалните бусове ще бъде публикуван в края на юли.

Освен къмпинг зоните на Transfiguration Festival, на разположение на гостите ще бъде легловата база на хотелите и къщите за гости в живописните села в община Сатовча. Предстои да бъде обявен пълен списък на локациите и допълнителни подробности.

В момента текат мащабни строителни дейности на терен по реализирането на фестивалната инфраструктура, като акцент е изграждането на амфитеатрален комплекс, където ще бъде позиционирана основната сцена. Тъй като събитието  ще се проведе в землището на село Долен, което е архитектурен и исторически резерват, екипът на фестивала е заложил постигнето на пълна хармония между духа на селото и фестивалните структури. Затова и елементите от архитектурата на Transfiguration Festival, се изработват от естествени материали под ръководството на опитни архитекти и експерти в областта на екстериорния дизайн от България и Сърбия. Скоро ще бъдат публикувани и първи кадри от изграждането на фестивалната площ.

Село Долен

Изключително живописното село Долен се намира в Югозападна България, на 28 км. източно от Гоцe Делчев. Селището е архитектурен резерват, в който са запазени както характерната атмосфера на традиционното родопско строителство, така и останките на множество исторически забележителности от тракийска древност.

Сцени и фестивално пространство

Фестивалът се провежда в землището на село Долен – с една голяма, амфитеатрална сцена и една по-малка, добре оформена сцена, изцяло изработени и изградени от естествени материали – дърво, камък, глина, целящи вписването им в естествената среда на архитектурния резерват. Сцените се намират в двата края на селището и са ситуирани точно над извиращата наблизо Безименна река, която тече през Долен. Всеки елемент от архитектурата на събитието е съобразен с духа на селото и е ръчно изработен от екипи, работещи ексклузивно за идеята Transfiguration Festival. Ще бъдат обособени места за хранене, щандове с алкохолни и безалкохолни напитки, както и детски кът, разработен от момичетата и момчетата от Бъдеще сега (повече за тях тук). В детското пространство мъниците ще могат да изследват и учат, забавлявайки се. Предвидено е и пространство за палатки, като къмпинг зоната и паркингите през четирите дни ще бъдат безплатни за притежателите на билети за събитието.

Групи и музикални проекти

- електро-етно проектът Бalkansky с Теодосий Спасов, визуалния майстор Иво Христов и дръм-ен-бейс сензацията Иван Шопов (чуй ги тук)
- българските ембиънт-етно класици Исихия, които дълго време не действаха заедно, а последният им концерт бе преди цели 10 години (чуй ги тук)
- алтърнатив рок от Smallman, които винаги блестят със звука на гайда сред шумните китари и впечатляваща визуална среда (чуй ги тук)
- турската музикална сензация Baba Zula, която съчетава традиционното за Турция и Близкия Изток звучене със съвременни влияния, електроника и пищно сценично шоу
- изключителните Irfan, при които балканското Средновековие среща неповторимия чар на Мала Азия и Близкия Изток (чуй ги тук)
- впечатляващите със своите концерти и студийни записи гърци Villagers Оf Ioannina City, за които се говори все повече след лайва им в София през есента (чуй ги тук)
- магическият етно проект на Веселин Митев от ИсихияКайно Йесно Слонце (чуй ги тук)
- The Third Man - проект на Антон Литовченко (тоест Mloski), Иван Литовченко (a.k.a. Litheo) и Иван Шопов (тоест Cooh, основен човек и в Бalkansky). Триото забърква ефектна, танцувална смес от ембиънт и IDM
- Vataff Project представят комбинация от електроника, бийтове и звука на традиционни български инструменти, съчетани с визуален спектакъл (чуй ги тук)
- Mytrip - въздействащият проект на Ангел Симитчиев, който съчетава аудиоекспериментите и масивите от звук на агресивната инструментална музика (чуй го тук)
Kliment - проект Климент Дичев, реализиран след години на музикални експерименти в различни електронни жанрове: прогресив, сайтранс, дийп минимъл, ембиънт, IDM, дръм-ен-бейс (чуй ги тук)

Филмът

- Премиерна прожекция на пълнометражната версия на документалния филм "Това е България". Сниман в продължение на 3 години изцяло във full HD в четири сезона, по суша, въздух и вода сред най-красивите, непознати и загадъчни български местности

Работилници и лекции

- Фотографска лекция и нагледна презентация на Ивайло Петров, специалист в областта на концептуалния портрет и екстремната макрофотография, работил през годините за Porsche и Ogilvy (повече за него)
- Работилница по роботика в рамките на четирите фестивални дни от специалистите Роботев (повече за тях тук)
- Работилница от АСЕМ (Асоциация за строителство с естествени материали), включваща демонстрации и теория относно автентични строителни техники с естествени материали (повече за тях тук)

За допълнителна информация и текущи новини - на:

transfiguration-festival.com

facebook.com/transfiguration.festival

YouTube - http://tinyurl.com/onl7j5b

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички