W:O:A Metal Battle България: на финала


W:O:A Metal Battle България: на финала

4375

Последните две банди, които ще се явят на финала в първото издание на Wacken Open Air Metal Battle Bulgaria 2015, ще бъдат излъчени този уикенд.

Конкурсът се провежда на открито в "Маймунарника", Борисовата градина, при вход свободен и неочакван интерес, отбелязват организаторите от BGTSC. Заведението ще отвори врати още в 12.00 часа, като всеки може да наблюдава работата по подготовката за съответния ден.

Ето и програмата и поредността на излизане на групите в оставащите дни:

1 май (петък), начало 16.00 часа:
Fat Bertha, Simai, Downfall, Toolstick, Warsum, OverGame, Demenzia, Corpostasis, Mizerere, Downslot, Lieveil, Crashbrake

2 май (събота), начало 16.00 часа:
Power Enslave, Violentory, Euphobia, Voice And Fingers, Anekdot, There Revenge Project, The Outher Limits, Diabless, Fat White Chiefs, Axez, System

3 май (неделя), начало 17.00 часа: ФИНАЛ

През изминалия уикенд журито в състав Васко Катинчаров, Мартин Николов и Бойко Гюров избра от първите над 30 участника Full Circle, Dash The Effort и Urban Grey. В неделя към селекционната комисия ще се присъедини оперативният мениджър на W:O:A Metal Battle и човекът, под чийто контрол се провеждат финалите в Германия. Той участва в организацията на Wacken Open Air, Full Metal Cruise, Hamburg Metal Dayz, басист е на немска екстремна банда, както и агент в букинг агенцията на Saxon, Doro, Uli Jon Roth, Tarja, Iced Earth, Annihilator, Morgoth, Death Angel, Prong, Therapy?, Hardcore Superstar и много други.

Както MySound.bg нееднократно писа, конкурсът се провежда в 6 дни (24-26 април, 1-3 май). От първите пет дни се излъчва по един победител, който ще участва на финала на 3 май. Големият победител ще представи българската сцена на международния финал на Wacken Open Air 2015, като успоредно с това ще е и първата българска група, свирила на най-големия рок и метъл фестивал в света. Изявата на една сцена с Blind Guardian на 16 май в столичната зала "Универсиада" и запис в плевенското Max Sound Studios (www. maxsoundstudios.com), осъществен от Максим Горанов (Диана Експрес) и Христо "Chris" Христов (Corpse, Angercure), са бонуси, които групата победител ще получи. А един от съставите ще бъде избран да подкрепи култовата банда Cannibal Coprs на концерта ѝ в София през юли.

Техниката, с която групите свирят, и помощта на сцената идва от музикалния магазин Music Division, участващ и с щанд през всички дни на надпреварата.

Журналисти, музиканти, собственици на рок клубове и заведения, както и представители на музикалния бизнес са сред постоянните посетители на събитието.  

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички