Виктория ще представи България с нова песен на Евровизия 2021


Виктория ще представи България с нова песен на Евровизия 2021

3806

Виктория Георгиева - Victoria, ще бъде българският представител на 65-тото издание на "Евровизия", което ще се проведе през 2021 година.  Тя трябваше да представи страната ни с песента "Tears Getting Sober" в конкурса в Ротердам, но заради пандемията от коронавирус в Европа музикалната надпревара беше изместена за 2021 година.
"Много съм горда, че ще мога да представя България през 2021 година. Решението за отмяна на "Евровизия" беше огромен шок за мен и екипа ми, защото работихме много усилено по създаването на "Tears Getting Sober" и по моята подготовка за конкурса, който трябваше да се преведе този май в Ротердам. Сега ще имам възможност да се подготвя още по-добре и през 2021 година да накарам България да се гордее с мен. Решението обаче е логично и разбираемо на фона на случващото се по света. Сега просто не е времето за това. Смятам, че за да изпълним всички плановете си за бъдещето и страхотните си проекти в професионален и личен план, първо трябва да останем живи и здрави", казва Виктория, която използва изискването за социална изолация, за да се концентрира върху работата по дебютния си албум.
Както MySound.bg вече писа, "Tears Getting Sober" беше един от фаворитите за победата на "Евровизия" 2020 преди конкурсът да бъде отменен. Композицията предизвика огромен интерес сред международните журналисти и феновете на музиката по света и превърна Виктория е един от най-обсъжданите български артисти.
Организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че участниците през 2021 година ще трябва да се явят с нови песни. Това означава, че според правилата на конкурса "Tears Getting Sober" не може да бъде българската песен на "Евровизия" 2021.
На 28 март Виктория планира своя първи онлайн концерт на живо от дома си в София, с който прави жест към феновете и последователите си. Той ще бъде излъчен безплатно на eurovision.icard.com от 20.00 часа българско време.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички