Мюзикъл с парчета на Грийн Дей


Мюзикъл с парчета на Грийн Дей

6663

Ново поприще за изява намериха музикантите от Грийн Дей (Green Day).

Новият бродуейски мюзикъл „American Idiot” ще бъде поставен на 20 април. Любопитното е, че репертоарът на пиесата е базиран на два от албумите на пънк-рок бандата – "American Idiot" и "21 Century Breakdown" – своеобразни върхови точки в кариерата на Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong) и Ко. досега.

И двата музикални проекта са част от най-продаваните в световен мащаб рок албуми на изминалото десетилетие. Сценарият към мюзикъла е написан именно от фронтмена и многократно отличавания автор Майкъл Мейър (Michael Mayer). Саундтракът, разбира се, е дело на триото под музикалното ръководство и оркестрацията на Том Кит и продуцентите Ина Питълман и Том Ханкс.

Mюзикълът „American Idiot” проследява вълнуващото пътуване на трима млади приятели, борещи се да открият смисъл в свят на катаклизми, на фона на наелектризиращата музика на Грийн Дей. Единият от героите търси любовта, но вместо това, става зависим от наркотиците, другият иска да създаде семейство, обаче се оказва потънал в самота. Третият преследва приключението, ала се сблъсква с война. В крайна сметка обаче тримата се събират отново и се опитват да поправят грешките си.

В  мюзикъла са включени всички песни от „American Idiot”, както и няколко изпълнения от "21 Century Breakdown", който донесе на бандата награда "Грами" ("Grammy") за най-добър рок албум.
 
За повече информация: www.AmericanIdiotonBroadway.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички