Миро пя пред близо 700 души в Украйна


Миро пя пред близо 700 души в Украйна

5392

Шестстотинте седящи места в най-елитния одески клуб „Паладиум" се оказаха недостатъчни да поберат всички желаещи да присъстват на концерта на Миро.

Както "MySound.bg" извести, Украйна е първата спирка от презентирането в Европа на "Ангел си ти", българската песен, с която изпълнителят ще ни представи на конкурса "Евровизия" в Норвегия.

Той пя час и половина и предизвика емоционално избухване сред публиката. Вокалистът получи цялата позитивна енергия на присъстващите, които го обсипаха с цветя и подаръци. Специално за концерта, пропътували десетки, а дори и стотици километри, бяха дошли най-активно действащите за поддържане на българщината българи в Украйна.

Миро не спря да поздравява хората от сцената, като превърна тази среща в празник, свитедетелстват очевидци. Сред най-вълнуващите моменти беше изпълнението му на песните „Една българска роза” и „Хубава си, моя горо”.

Ръководството на Българския културен център в Одеса покани на официална среща гостуващия в Украйна представител на България в "Евровизия" 2010 - Миро.

Часове преди изявата му в клуба, Миро и домакините обсъдиха конкретните възможности за подкрепа на българското участие в конкурса.

Над 100 български дружества, обединени в една асоциация, три вестника, два телевизионни канала, едно радио и пет културни центъра работят активно за съхраняването на българското самосъзнание на над половин милион етнически българи, живеещи на територията на Украйна. Само в Одеса са около 40 хиляди от тях.  В най-големия от всички културни центрове днес обещаха конкретни действия за подкрепа на Миро и песента на България „Ангел си ти”.

"С голяма радост го посрещнахме. Трябва да ви кажа, че това действително ще се превърне в събитие, защото всички българи тук милеем и обичаме българската музика", довери Димитър Терзи - директор на Българския културен център в Одеса.

Значимостта на ангажимента беше подчертана от участието в срещата не генералния консул на България в Одеса Георги Проданов. Присъстваха специално пристигналите от София: Ангел Чолаков – съветник по европейските въпроси на министър-председателя Бойко Борисов и Анна Кузнецова – началник на кабинета на министъра за българите в чужбина, Божидар Димитров.

В края на срещата Миро подари на Българския културен център в Одеса нов компютър в края на срещата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички