В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

Световноизвестен диджей иска да стане българин


Световноизвестен диджей иска да стане българин

5613

Джош Габриел (Josh Gabriel) може да стане първия български диджей, достигал до N 20 в най-престижната световна класация за диджеи.

Той стартира процедурата по получаване на българско гражданство между 19 и 25 юли, с което  най-после да се върне към корените си.

Втората световна война гони родителите на един уникален талант от родната България. Малцина успяха да разберат при първото идване на дуото Габриел и Дресден (Gabriel & Dresden), че Джош Гeйбриъл всъщност има дълбоки български корени.

Може би затова през 2006 той свири повече от 8 часа, за да покаже, че съвсем не е забравил откъде идват родителите му. Днес, 4 години по-късно, артистът  вече е твърдо решен да получи българско гражданство. Джош сам избра столичния клуб "Ялта", за да постави на 23 юлии началото на процедурата, която да осъществи мечтата му – отново да се нарича българин.
 
Инициативата е подкрепена от Агенцията за българите в чужбина и то лично от самия неин председател – министъра без портфейл проф. Божидар Димитров.

Роден през 1968 в Санта Моника, Калифорния, Джош Гeйбриъл бързо набира скорост и се превръща в един от най-успешните и популярни диджеи и продуценти в цял свят.

Той е водещ изпълнител във всички международни денс прояви. Изявявал се е редом до Джон Дигуид (John Digweed), James Holden, Ник Уорън (Nick Warren), Дани Хоуелс (Danny Howells), Сандер Клайненберг (Sander Kleinenberg), Anthony Pappa, Lee Burridge, Seb Fontaine, Виктор Калдероне (Victor Calderone), Тиесто (Tiesto), Армин ван Бюрен (Armin van Buuren) и много други.

Джош e мозъкът на eдни от най-важните електронни продуценти на новото време - Габриел и Дресден. Впечатляващите им ремикси, превзели със страшна сила клубната сцена (”Read My Mind” на Дъ Килърс (The Killers) и на проекта на Роби Ривера (Robbie Rivera) - 68 BeatsReplay Тhe Night”, са сред  доказателствата за уникален талант и непогрешим усет за мелодии и ритъм.

Именно този продуценски тандем е отговорен за огромен лист от клубни фаворити, постигайки 16 номер N 1 хита в класацията на "Billboard", a като ремиксатори двамата са получили серия от призове за ремикси на Ди Килърс, Ани Ленъкс (Annie Lennox), Дайдо (Dido), Джуъл (Jewel), Сара Маклоклан (Sarah McLachlan), Бритни Спиърс (Britney Spears), Мадона (Madonna), Пол Оукънфолд (Paul Oakenfold), Тиесто и много други. Когато за песента на Густаво Сантаолала (Gustavo Santaolalla) - "The Wings" (основна тема от наградения с "Оскар" филм "Планината Броукбек") се тъсят хора с богата музикална култура и виждане върху клубната сцена, логично изборът пада върху Габриел и Дресден.

Като диджеи двамата са пътували из целия свят, пускали са в най-добрите клубове по света и са участвали по най-големите фестивали, избирани са и на 20-о място в "Топ 100" на престижното "DJ Magazine".

Отхвърляйки всякакви категоризации и вкарвайки големи дози професионализъм и енергия в творбите си, те спечелиха не само респекта на огромна маса от фенове и на всички топдиджеи, но и издигнаха глобалната електронна музика и култура на друго ниво.

Двамата се срещат на Зимната музикална конференция в Маями през 2001. Иначе поотделно са на сцената за клубен денс от 80-е на миналия век.


Още - на:

www.joshgabriel.com
www.differentpieces.com
www.yaltaclub.com

Още от БГ зона


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички