4 млн. паунда за ЧРД на Сюзън Бойл


4 млн. паунда за ЧРД на Сюзън Бойл

5977

Сюзън Бойл (Susan Boyle) щe намаже чек за 4 милион паунда по повод  рождения си ден на 1 април, когато ще отбележи 49.

Това е сумата, определена от продуцентите и издателите на сензационния й дебют - „I Dreamed A Dream” (2009), като неин дял от продажбите на албума, пояснява британската преса.

Никому неизвестната доскоро шотландска безработна е печелила от 10 парчета в диска по 140 паунда на секунда, изчислиха статистици.

Пробивната продукция на Косматия ангел, както наричат гласовитата изпълнителка, е разпродадена в близо 9 млн. екземпляра по света. Само на Острова тиражите надхвърлиха 3 млн. Сюзън отнесе предколеден подарък още в началото на декември 2009 - има-вяма месец след официалната премиера на дебюта й, заради главозамайващи продажби. „I Dreamed A Dream” надхвърли 5 милиона продажби по света и бе N 1 в чартовете за албуми на Австралия, Англия, Нова Зеландия, Ирландия и САЩ тогава.

Ако пък за теглене и слушане в Интернет се плащаше и 1 пени, то Сю Бо щеше да е в пъти по-богата, хапливо и не без задоволство пишат таблоидите на Острова. Видеозаписи с нейни изпълнения от "Британия търси талант" са гледани от стотици милиони потребители.

Бойл обаче няма планове да започва работа по следващ албум, каквито информации се прокраднаха тук-там в публичното пространство, според нейния ментор. Именитият продуцент Саймън Кауъл се грижи за своето откритие.

Шотландката има обявен концерт в Токио навръх рождения си ден, след това заминава за Австралия.  

Сю Бо стана известна от шоуто "Британия търси талант" след като неин клип бе качен в Интернет. Тогава тя реши да издаде дебютния си албум "I Dreamed A Dream", който се превърна в бестселър във Великобритания, а по-късно и по света, регистрирайки повече от 8.5 млн. копия за 2009.

Изпълнителката е прочута със затворения си живот.

Тя обитава скромна къща в шотландско селце съ своята котка.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички