Миро завършва турнето си Best Оf с грандиозен концерт в зала "Арена София" през април
Актьори vs LaText. Анджела Родел, Станислав Кертиков и Анета Иванова ще предизвикат литературната рок банда със свои изпълнения на стиховете от песните ѝ
Турнето "Концерти с кауза“ започва в началото на март
Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете
Sеvi празнува 14 в нов състав, кани на концерт и премиера на горещо видео
Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club
Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София
French‘ N Love Cabaret: С Вера Шандел, Ангел Заберски трио и балет Нова на 14 февруари

Акордеонистът Калоян Куманов - част от несравнимите Barcelona Gipsy BalKan Orchestra


Акордеонистът Калоян Куманов - част от несравнимите Barcelona Gipsy BalKan Orchestra

862

Българският акордеонист Калоян Куманов отново поставя страната ни на международната музикална карта.

Като един от малкото музиканти в Европа, използващи до виртуозност своя инструмент, Калоян е поканен да бъде част от международното турне на Barcelona Gipsy BalKan Orchestra. За пръв път българин ще се присъедини към изключителния екип на италианската певица Маргарита Абита, френския китарист Жулиен Шанал, Иван Ковачевич (контрабас, Сърбия), испанския перкусионист Алберт Муньоз, Даниел Карнбонел (кларнет, Испания) и цигуларите от Украйна и Испания - Олександър и Пере.

"За мен това е не само персонална чест, но и начин отново да се заговори за българските музиканти извън граница - споделя Калоян - Оказа се, че артистите на BGKO са били на моите майсторски класове по балканска музика в Барселона, а впоследствие са следили работата ми, пиесите, които пускам в Калоян Куманов Проджект и… ето че само след няколко седмици акордеонът ми и аз ще сме част от тази извънземна банда".

Калоян Куманов и неговият специален акордеон Bugari, модел Conservatory (единствен в България), ще отпътуват на 11 февруари към Босна и Херцеговина, като първа точка от турнето. Инструментът има индивидуален билет и персонално място в самолета до своя собственик, а Калоян определя това освен като мярка за сигурност и като почит към неговото изкуство.

"Но преди да отпътувам на турне, в България имам още една много важна задача - допълва Куманов - Трябва да представя третата пиеса от Калоян Куманов Проджект".

"Adagio Безвремие" - Kaloyan Kumanov Project - YouTube

"Adagio Безвремие" е новият сингъл от уникалния Калоян Куманов Проджект. Базирана на тема от Йохан Себастиан Бах, пиесата майсторски се аранжира и мастерира от Юлиан Янев. За пръв път Калоян Куманов добавя и вокал към творбата, като избира завладяващия глас на Христина Нейкова. "Имаме вокал, но нямаме текст, защото не искам моята музика да има език", споделя Калоян Куманов и добавя, че и за пръв път видеото е толкова нестандартно, тъй като са използвани възможностите и креативността на изкуствен интелект.

"Adagio Безвремие" е част от предстоящ албум на Калоян Куманов. Някои от пиесите в него акордеонистът представи в ексклузивния концерт в Студио 1 на БНР, заедно с музикантите Стоян Янкулов Стунджи на ударни, Юлиян Янев на клавишни, Радослав Славчев Ривърмен на бас, Мирослав Иванов и проф. Владимир Владимиров – китари.

За подкрепата при създаването на "Adagio Безвремие" Калоян Куманов изказва специални благодарности на Йордан Гинев.

Снимка: Ники Шуманова
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички