Аларма Пънк Джаз 6½ - двудневен ъндърграунд фест на втория етаж


Аларма Пънк Джаз 6½ - двудневен ъндърграунд фест на втория етаж

4450

"Аларма Пънк Джаз" – с някои стари и някои нови познайници от балканската ъндърграунд сцена, продължава и през ноември.

Междинното 6 ½ издание ще се проведе в столичния бар Coda на ключовите дати 10 и 11 ноември, т.е. навръх 22-а годишнина от една доста съмнителна Промяна и на рождения ден на Вонегът. Датите съвсем не са случайни, тъй като антиутопичният тон е важен елемент в музиката на всяка една от групите, подчертават организаторите.

Мини-фестът ще започне с гръцката пост-пънк/инди-рок банда The No Sin, чиято вокалистка Лиа Йока е още преподавател към катедра "История на изкуството" в Солунския универскитет и активист от Групата за солидарност с имигрантите "Кландестина". Музиката на The No Sin носи енергията на Пати Смит и политическите послания на Джело Биафра. Чисто като звук е най-близо до американския гаражен рок от 90-е, но едновременно с това на ниво текстове е част именно от нашата – гръцката, българската, балканската – антиутопична реалност. Това на 10 ноември, когато организаторите на фестивала от програма "Христо Ботев" и Радио София са предвидили цяла тематична вечер, посветена на ъндърграунд рока в Гърция. Участие да вземе и родният проект 6a-6a (Ша-ша) с нов електрически вариант. Радиопремиера.

Шоуто започва в 19. 00 ч.
На 11 ноември купонът на втория етаж на "Лавеле" 19 продължава от 21 ч. със сайбър-пънк психопатите MAZUT (от Русе-Троян-Свищов) и Малки трагедии (DaSmall Tragoediaz), почетни участници на първия анти-фа фестивал у нас "Аларма срещу расизима и дискриминацията", заиграващи се с демоничните символи на нацизма, но изповядващи точно противоположните идеи – от рагтайм (или американска черна музика), до блек метъл (черната музика на европейския север), по думите на фронтмена им Теди Манол.

Хедлайнъри и основни гости на фестивала ще бъдат музикантите от хърватския спейс-джаз/психеделик/пост-рок квартет FJODOR – група, която много ще допадне на феновете на Man Zero от Загреб и Hesus Attor от Риека, герои на предишни издания на "Аларма Пънк Джаз". В момента FJODOR (на снимката) правят второ турне-промоция на новия си албум "Riding Through The Black Hole" (2011). Първото беше през лятото – с над 20 концерта в Дания, Финландия, Литва, Латвия, Естония, Русия, Чехия и Унгария, а настоящото обхваща главно Балканите. Гостите правят мрачна атмосферична инструментална музика, която на моменти прилича на краут-рок, на моменти на инди-джаз, а на моменти в нея изпъкват дори балкански и други ориенталски мотиви. Големи съвместни турнета досега са правили заедно с датчаните The Univerzals и със словенците Coma Stereo. В България идват за пръв път и са обещали да свирят повече от час и половина за феновете на "Аларма".

Изявата е с начален час 21.00.

Вход: 5 лв. на 10 ноември и 8 лв. на 11 ноември.

Бар Coda e поредното знаково място за алтернативна култура в столицата, което "Аларма Пънк Джаз" включва в серията си "Звуково изобразяване на града".

Концертите, както си му е редът, ще се предават пряко по програма "Христо Ботев" на БНР (92.9 FM), с изключение на този на The No Sin, който ще се излъчва по Радио София (94.5 FM)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички