Бараби Блус Бенд рапортува с Полковника за 20-ти рожден ден


Бараби Блус Бенд рапортува с Полковника за 20-ти рожден ден

6321

Музикантите от Бараби Блус Бенд ще отбележат 20-ия си рожден ден с мощен концерт в Sofia Live Club на 26 май.

Събитието ще е дебют на голяма сцена на новото попълнение в редиците на ветераните - Силвина Панкова.

Поредното разместване в състава е наложено от някои приятни промени в личния живот на Цвети Христова (Сторми).Докато тя се отдава на нежни грижи за своя съпруг и очакваното бебе, в светлините на прожекторите с коравите мъжаги застава малката фея от Коньовица (съкварталка на Буги) Силвина, само на 15 години, ноотдавна влюбена в сцената и музиката като цяло, а по-точно - в рока и блуса. Традицията изисква всеки в бандата да има своя прякор и сега Барабите са:

Теодор Янков (Торпедото) - барабани
Александър Панайотов (Пожара) - бас
Силвина Панкова (Полковника) - втори вокал
Буги Барабата - музика, текстове, аранжименти, вокал, китара, хармоника.

"Не беше лесно да намерим Силвина", признава главният идеен двигател на формацията - Марио Събев, прочут като Буги Барабата, по адрес на ученичката в Националното музикално училище "Любомир Пипков". Той чул момичето за първи път, когато то било на 6 години,а затвърдил впечатленията си от гласовите данни на Силвина, когато малката - с която са съседи, "изкласила" до 11 години.

Панкова вече записа първата си песен, написана от Буги специално за нея и носеща името "Ще остана сама", в студиото на Румен Спасов. Артистичният псевдоним Полковник нежното създание получи заради опитите да вкара Барабите в правия път, иначе казано: по-малко алкохол и жени, повече репетиции и концерти.

Мрачното обяснение на Буги за въвеждането на ред в бандата е: "По дяволите, изглежда Силвина не си пада по жени!"

Юбилейният концерт на 26 май ще бъде заснет и се очаква да излезе на музикалния пазар у нас на DVD до края на годината.    

Бараби Блус Бенд
е група, основана от покойния вече Милен Кръстев (Вуйчото), Людмил Стоилов (Льоди) и Марио Събев (Буги Барабата) в София през 1993 навръх 24 май.

Песента на Буги "Булевард Димитър Петков" е обявена за рок хит на 1995, а формацията е избрана за рок група на годината през 1996. През 1998 музикантите предприемат 25-дневно турне във Франция заедно с Георги Минчев и БТР по покана на Министерството на културата на Франция.

Една от прочутите песни на Гошо Минчев - "Равносметка", всъщност е дело на Буги, популярен и като Мистър-Зи от вълните на радио Z-Rock.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички