Бебел Жилберто в Лозенец: съпреживяно вълшебство


Бебел Жилберто в Лозенец: съпреживяно вълшебство

1236

След като дъждът забави концерта на Бебел Жилберто (Bebel Gilberto) във Варна с два часа, феновете на чаровната бразилка по Южното Черноморие също си почакаха солидно - пак два часа.

Обявеният за къмпинг Юг концерт бе преместен в Лозенец в последния момент поради влошените метеорологични условия и опасността от силен вятър. Но вместо да започне в 21 ч., той започна след 23 ч. Публиката, която никак не беше малобройна, загряваше в хладната лятна вечер с танци – музиката бе осигурена от диджея на сцената, - с алкохолни напитки ("Барът тази вечер удари кьоравото", коментираше симпатично момиче с ведър поглед към ситуацията) и с пускане на книжни фенери. Все пак в един момент тълпата започна да се изнервя от дългото и безплодно чакане, а по време на самия концерт уморени и гладни хора си заминаваха малко по малко, но сравнително постоянно.

Но ето, дойде моментът, в който сцената притъмня, за да изгрее звездата на Бебел. Предстоеше над час и половина боса-нова, чил аут, самба и бразилски ритми, лирики на португалски, изпъстрени тук-таме с английски, танци на сцената и особено пред нея, накратко – "Една нощ с Бебел Жилберто". Чаровната бразилка, родена в САЩ, омагьосваше със специфичния си глас и непринуденото си поведение. Опита да благодари на български, но не  ѝ се удаде, ала в типичния си шеговит стил продължи да комуникира с публиката до края на концерта на английски, преминавайки от време на време на португалски. Чухме хитове като "Sun Is Shining" и "Aganjú", разбрахме, че е "бременна" с нов албум, от който половината песни са в главата ѝ, а другата – в сърцето ѝ. Светлините ту блесваха ярко за танцувалните ритми, ту се приглушаваха, за да бъде атмосферата "по-подходяща за Бебел".

След два биса и много лятна музика, пламенната дама се прости с нас, а звездната нощ погълна умората, оставяйки в спомените само красотата от съпреживяното вълшебство.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички