Боливуд пее и танцува


Боливуд пее и танцува

5375

Филмът „Отвъд Боливуд” е пътешествие из пъстрия свят на индийската традиция и модерното боливудско кино, който зрителите ще видят в "НепознатиТЕ" по "bTV" от 12.00 ч. днес. 

Продукцията надниква зад кулисите на Боливуд.

Какво се крие зад комерсиалния успех на киното в Боливуд? Къде се създават музикантите, певците и танцьорите на най-известните индийски филми? „НепознатиТЕ” търсят отговорите на тези въпроси във филма на журналиста Георги Тошев.

Заедно с оператора Виктор Попов, режисьорката Мария Арангелова и продуцентката Румяна Цанчева екипът разказва какво се случва зад кулисите на прочутите индийски филми, изпъстрени с песни и танци. „Отвъд Боливуд” е лента за това как индийската традиционна музика се e съхранила през вековете и как продължава да е в основата на най-комерсиалното изкуство в Индия – боливудското кино.

„Този филм не обяснява каква е индийската музика, а чрез свидетелства на хора, които се занимават с музика и танц, разкрива как се случват музиката и танца. Филмът няма претенциите да изчерпва темата „индийска музика и танц”, а само да разкаже за опита на някои от най-известните индийски музиканти и танцьори, както и на български изпълнител - Марина Великова, как традиционната музика и танц се превръщат в начин на живот”, казва Тошев.

Продукцията ще въведе зрителите в лабораторията на традиционните индийски изкуства. Тя разкрива и тайнствената връзка, наречена Гуру-шиша, което означава учител-ученик.

Един от най-прочутите индийски музиканти - Мадхуп Мудгал, дава първото си интервю за българска телевизия. Той е вокалист, композитор, диригент, духовен и административен водач на един от най-големите институти за индийска традиционна музика и танц в света - "Гандарва Маха Видеале", където се обучават повечето звезди в Боливуд.

Георги Тошев се среща и със Судха Мукхопатиа, една от най-известните одиси танцьори в Индия днес. 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички