Бони и Емо N 1 в генералното класиране на Великолепната шесторка


Бони и Емо N 1 в генералното класиране на Великолепната шесторка

5569

Изпълненията на любими български песни и историите на изоставени деца, излъчени в последния епизод на „Великолепната шесторка”, донесоха още над 50 000 лева от есемеси и дарения за мисията на благотворителното шоу по bTV.

Сумата, събрана за реализиране на проекта „Семейство за всяко дете”, вече е близо 520 000 лева. Детската вокална група Пим- пам също взе участие в кампанията с една песен и 1000 лева в подкрепа на мисията, а преди това дарение направиха и учениците от училище „Васил Левски” в Троян.

Бони и Емо (на снимката) са новите лидери в генералното класиране, следвани от Албена и Тома и Теди и Ники. Емо обаче трябваше да се изяви сам, защото неговата партньорка Бони изпусна самолета си от Германия.

Участниците в първия сезон на благотворителния проект ще подкрепят своите колеги от второто издание в епизода от 21 часа довечера. Зрителите ще видят и завръщането на сцената на Бони и Йорданка Благоева, но Маги Халваджиян  отново ще замества Кольо Гилъна. Специално послание към зрителите ще отправи световноизвестният испански тенисист, бивш N 1 в света - Карлос Моя. Ще стане стане ясно и кои са журналистите на bTV, които ще подкрепят мисията на „Шесторката” във вторник, точно два дни преди десетия рожден ден на bTV Новините.

С набраните средства ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФСемейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в Шумен и създаването на център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За тях ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители. Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си.

Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно с държавно финансиране да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство. Всеки може да получи повече информация за това как може да стане приемен родител или осиновител на горещата линия на УНИЦЕФ - 0700 12170. Актуална информация за предаването и всички новини, репортажи и дискусии, свързани с кампанията, могат да се открият по всяко време в секцията на "Великолепната шесторка" в сайта на bTV.

Всичко за проекта "Семейство за всяко дете!" и благотворителната кампания е публикувано и на www.unicef.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички