Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври

Броени дни до електронната лудница Amsterdam Dance Event


Броени дни до електронната лудница Amsterdam Dance Event

1091

До юбилейното издание на Amsterdam Dance Event (ADE) остава една седмица.

Петнайсет години са добро число за организаторите и те са надъхани да превърнат изданието тази година в едно от най–големите и вълнуващи събития до сега. В продължение на 4 дни – от 20 до 24 октомври, столицата на Холандия ще се преобрази в една огромна електронна сцена.

Муsound.bg вече обяви какво да очакват почитателите в първите два дни на електрония фестивал. За съжаление, отпадна едно от трите големи партита през първия ден – това на Toolroom Records, където трябваше се изявят Марк Найт (Mark Knight) и компания. Причините не са ясни, но това по никакъв начин не помрачава блясъка на първия ден от фестивала - изборът за забавление на ADE е изключително голям.

Иначе на 23 октомври – петък, електронната армада в Амстердам продължава с поредица от невероятни участия.

Голямото име на вечерта е Пол ван Дайк (Paul van Dyk), който ще има абсолютно самостоятелно участие в един от големите клубове в града. Макар напоследък да е леко в сянката на холандските си колеги, германецът ще покаже защо все още е в голямата десятка на транс диджеите в световен мащаб.

Необходимото внимание ще привлече и специалното парти на Defected, локализирано в клуб Panama. Главни и доброволно заподозрени зад пулта ще застанат легендите Джуниър Джек (Junior Jack) и Kid Crème. Въпреки че не са издавали нова продукция напоследък, те със сигурност ще вложат всичките си умения, за да направят партито едно от най–добрите на вечерта. Силна подкрепа ще им окажат Чокълит Пума (Chocolate Pumа), The Shapeshifters, Simon Dunmore, Gregory, Studio Apartment, Ben Westbeech, Aaron Ross, както и живото изпълнение на вокалистката на Defected - Rae.

Ярко присъствие и на лейбъла Get Physical в лицето на титулярите - M.A.N.D.Y., които щу пускат заедно с Italoboyz, Catz N Dogz, Djuma Soundsystem. В тяхното парти ще се влеят със сетове и Monika Kruse, Michel de Hey, както и неуморният сърбин - Марко Настич (Marko Nastic).

Феновете на минимъла също имат повод за радост -в афиша на събитието са Ричи Хоутин (Richie Hawtin) и протежето му Магда (Magda). На трайбъл хаус пък ще куфеят всички, които посетят партито на Stereo Productions с обичания в България DJ Чус (DJ Chus), както и с David Penn и Abel Ramos. Между два денс фронта ще трябва да избират онези, които искат да протъркат подметките си на дансинга. Първи западен фронт с Jerry Ropero, Thomas Gold, Tube & Berger, подкрепени от силните вокали на живо на Abigail Bailey. И втори източен фронт с денс хаус машините Richard Grey, Hoxton Whores и Lissat & Votlaxx.

Помислено е и за онези, които мечтаят за романтично хаус бягство от шума на града. Лодката- клуб - Supperclub Criuse, ще ги отведе в други измерения, а на борда и ще се изредят редица диджеи, сред които се открояват имената на Michael Woods и Peter Gelderblom.

Звездата в събота е Свен Вет (Sven Väth) (на снимката). Казват, че за неговите партита по света - пред паркингите и клубовете, не оставало място и единственият начин да стигнеш до тях, е по въздух. За щастие, в Амстердам, съществува и вариант с колело, така че достъпът няма да е труден. Митичният Вет ще върти на парти с мото Cocoon Goes Amsterdam.

Уикендът ще има и своето голямо транс събитие. Мястото, на което то ще се проведе, е огромно пристанище, готово да побере 200 000 души. Дали ще се съберат толкова, ще се разбере в събота, а за транс отплаването ще се погрижат Фери Корстен (Ferry Corsten), Роджър Шах (Roger Shah), Cosmic Gate, Марко Ви (Marco V), Benjamin Bates и Джош Габриел (Josh Gabriel).

Съботният ден също ще има своите фронтове – на парти, наречено Loveland, ще пускат Jay Lumen, Uto Karem, Sébastien Léger, Joris Voorn, както и нашумелият напоследък Secret Cinema. А на алтернативния фронт - стабилна  конкуренция с имена като Martin Solveig, Sidney Samson, Kaskade и Dada LiFe. Самотните войни на нощта, които ще се опитат да обезоръжат феновете със самостоятелни партита, са Тод Тери (Todd Terry) и Dennis Ferrer.

Неделята на ADE е денят плюс на фестивала. Той не е официален в програмата, но купоните - сякаш по енерция, не спират. Изпълнен е с афтърпартита до обед, до следобед или чак до понеделник сутрин.

През този ден ще могат да се видят Tim Green със специално парти, както и забележителния диджей Paul Kalkbrenner, главен герой във филма Calling Berlin.

До електронна лудницата остават броени дни.

За повече инфо и електронни афиши на събития там

http://www.amsterdam-dance-event.nl/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички