Броени дни до завръщането на Цирк дю Солей с Alegria в София


Броени дни до завръщането на Цирк дю Солей с Alegria в София

4139

До поредния гастрол на Цирк дю Солей у нас остават буквално дни.

Знаменитият спектакъл  на трупата Алегриа ще бъде поставен в столичната зала "Арена Армеец София" пет пъти между 20 и 22 септември по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Гасторолът за най-популярната циркова трупа ще бъде подгрят от "Невъзможно е само дума",  филм на Георги Тошев с режисьора Ема Константинова и оператор Румен Василев.  Продукцията, която показва как се ражда магията на канадския Цирк дю Солей, ще бъде излъчен в поредицата "НепознатиТЕ" по ЬTV на 14 септември.

Това е единственият българския ТВ екип, допуснат до гардероба на трупата, до фитнеса, където всеки ден акробатите и артистите тренират неуморно за изпълнението на свръхчовешките си номера. "НепознатиТЕ" се срещат с артистичния директор на мегапродукцията и дори откриват българин в трупата, който отговаря за техническото обезпечение на спектакъла.

Идеята за Цирк дю Солей се ражда преди близо 30 години, за да разчупи традиоционната представа за цирковото изкуство. Той е съвършеното съчетание на акробатика, музика, танц, театър, опера, а в последните години - и мултимедия.  Неговият създател Ги Лалиберте е човек с визия и решителност. Независимо от трудното начало, той успява да наложи концепцията си и през 1984 Цирк дю Солей става факт.

Човекът, започнал кариерата си като уличен артист, днес е един от най-богатите хора в Канада, щедър филантроп, покер играч от висш ранг в някои от най-престижните световни турнири и, съвсем в тон с жаждата му към предизвикателства – първият канадски космически турист. Очевидно Лалиберте е човек, който наистина не познава значението на думата “невъзможно”.

"Цирк дьо Солей е най-голямото обяснение в любов към цирковото изкуство", казва авторът на филма Георги Тошев.

Филмът "Невъзможно е само дума" ще бъде излъчен от 12.30 ч. в събота, 14 септември,

Покорило сърцата на 14 милиона зрители по света, Алегрия е уникално шоу в бароков и оперен стил с пищни костюми, оригинална музика на живо и главозамайващ декор, който допълва удивителния атлетичен и артистичен спектакъл. Резултатът е впечатляващ микс от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение.

Alegria е нещо повече от шоу! Това е вълнуващ и уникален спектакъл, който ще очарова зрителите от всички възрасти!

Той ще бъде поставен пет пъти в "Арена Армеец София".

20 септември (петък) от 20 часа

21 септември (събота) от 16 и от 20 часа

22 септември (неделя) от 14 и от 18 часа

Всеки от спектаклите в е с лимитиран капацитет до 5 000 души.

Все още има билети на цени от 40 до 110 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички