Бурята vs. Готан Проджект 1


Бурята vs. Готан Проджект 1

4072

За съжаление, лошото време почти провали и втория ден на "ParkLive" 2010 в София.

Въпреки обещаващия лайн–ъп на събитието, локализирано близо до модерния Терминал 2 на столичното летище, строховитата буря остави малко варианти пред феновете...

Бързам да кажа новината: поне за мен, макар и подгряващи, макар и българи, Блуба Лу (Bluba Lu) с помощта на Деница от "Мюзик Айдъл" 2 и другите от техния естески кръг, посегнаха и смело взеха златния медал за изпълнение. Освен че беше страхотна, изявата им се видя от най–много хора и беше в точното време и място. Развитието на останалата част от фиестата бе определено от бурята.

Звездите на вечерта трябваше да бъдат други, а именно Готан Проджект (Gotan Project), на които също както Груув Армада (Groove Armada) предишния ден, предстоеше да дебютират пред родна публика. Изпълнението им беше насрочено за 22. 15 ч., но вместо тях на сцената излезе диджей, който даде началото на сет, явяващ се второ, неочаквано подгряване на хедлайнърите. За беля времето се влоши, дъжд из ведро и пронизващ вятър намокриха до кости и изстудиха очакващата публика дотам, че в крайна сметка невинният диджей обра натрупалите се у феновете негативи. В 23.30 ч. именитите французи все още не бяха излезли на сцената и започнаха освирквания. Петнайсет минути по-късно се появи първата вълна от хора, напускащи феста - разочаровани и загубили надежда. Други се оттеглиха към полунощ, а третата вълна се разбуни малко преди излизането на Готан Проджект на сцената - 00.20 ч. призори. Чуха се няколко различни причини за закъснението на гостите. Уплашили се от бурята?! Задържана техника по границите на Европа?! Танго по време на буря?! – мисията невъзможна! В крайна сметка Готан Проджект се появиха и свириха пред останалите измокрени до кости смелчаци! Имаше обаче още едно неприятно събитие! Поради оплакване на кварталите в близост до летището звукът, по време на тяхното кратко изпълнение, беше значително намален.

Имала съм щастието да наблюдавам трииото извън пределите на България, в един прекрасен слънчев, летен следобед, където звукът и атмосферата коренно се различаваха от тези у нас, а аз ги слушах смълчана и вглъбена. За това бих се застъпила за тях и приех извиненията, които те на няколко път отправиха към феновете. Да! Готан Проджект имат два великолени албума – може би малко по-великолепен първи! Да! Те свиреха парчетата от тези два диска! Да! Кратки бяха – около час и малко! Имаха ли късмет?! Не! Малшанс?! Да! Случва се... А и ситуацията очевидно не позвололи да презентират част от чисто новия си проект - "Tango 3.0".

Бурята обаче като че ли взе надмощие само над финото танго. Върху намалялата публика, облечена в дъждобрани, лекция за единство на звука и енергията, както и на положителните вибрации, изнесe от Мат Блек от Кодкът (Coldcut).

На друга сцена, в същата дъждовна вечер, Голди (Goldie) превърна дъжда във вдъхновение... Кой друг, ако не той!

Противоречив втори ден на феста в парка до летището... Едни заслужиха, други се намокриха, трети нямаха късмет, на четвърти музиката им пречеше...
И все пак: съществува едно интересно словосъчетание по света – "фестивална култура". То може добре да се изучи от всички – от публика, от организатори и от изпълнители... И колкото по–бързо и колкото повече, толкова по-добре.

Тогава и бурята би била на наша страна най-вероятно...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички