Българинът Георги Дочев проговори


Българинът Георги Дочев проговори

7090

Британският вестник „Дейли Стар” се добра до показанията на българина Георги Дочев, който намери мъртъв Стивън Гейтли (Stephen Gately) от Бойзоун (Boyzone).

25-годишният нашенец, който според изданието бил студент, срещнал Стивън и партньора му Анди Коулс малко след полунощ в гей клуб в Палма. Очевидно без да знае за популярността на певеца, той придружил двамата и при прибирането им в къщи.

Тримата пили и си говорили, след което българинът отишъл да спи в спалнята и оставил двамата на дивана, е официалната му версия, която той разказал на полицията.

Според българина, Коулс сигурно е спал до Стивън по времето, когато вокалистът вече е бил мъртъв, но после се преместил в другото помещение.

Дочев се събудил на сутринта, отишъл и седнал на дивана, запалил цигара и тогава забелязал, че Стивън не мърда.

„Той (Дочев) седнал на дивана, погледнал момчето и усетил, че нещо не е наред, защото то не помръдвало, а не можел да забележи и да диша или похърква. Дръпнал го за ръката и се опитал да го събуди, но без резултат”, се казва в полицейския доклад, съставен по показанията на Георги.

„Той изтичал в другата стая, вдигнал партньора на момчето и му казал, че нещо не е наред със Стивън и че той не реагира. Двамата го изправили и тогава забелязали, че устните и лицето му са посинели, а от устата му се стича течност. Тъй като помислили, че може да си е глътнал езика, партньорът му сложил пръст в устата на певеца и опитал да го извади. Тогава двамата разбрали, че Стивън е мъртъв и извикали бърза помощ”, пише в полицейските документи.

Аутопсията показа, че певецът е починал от събралата се в белия му дроб течност, резултат от остър белодробен оток.

Георги Дочев е поканен на погребението на Стивън, което ще се състои тази събота в Дъблин, Ирландия, но призна, че не е сигурен дали ще присъства заради спекулациите в медиите за връзката му с Гейтли.

„Не знам какво ще кажат хората, ако отида на погребението, понеже знам, че ще обсъждат дали съм му бил любовник или не. Не съм решил все още дали ще ида”, казва българинът. 

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички