Българска възпитаничка спечели Сан Ремо 2014


Българска възпитаничка спечели Сан Ремо 2014

3713

Ариза е голямата победителка в 64-то издание на фестиала "Сан Ремо".

Песенната надпревара завърши в театър "Аристон" оная вечер.

Красивата италианка се пребори с конкуренцията в лицето на 14 изпълнители и и спечели убедително наградата "Златна палма" с песента "Controvento" ("Срещу вятъра"). Заедно с 31-годишната певица триумфира и нейният вокален педагог - Дариана Куманова, която е с Ариза от 2009, когато тя грабна приза за млад изпълнител на същата сцена с парчето "Гласове" в категорията за най-добър нов глас, а през 2012 се класира на второ място в конкурса.

Двете бяха заедно през дните на фестивала между 18 и 22 февруари, а нашенката подкрепяше до последно своята ученичка. Гордеем се, че именно българка е обучила талант като Ариза (на снимката), какъвто е сценичният псевдоним на Розабла Пипа. Не е тайна и че самата Дариана е изключително добър изпълнител, както и уважаван доцент в музикалната академия на Сан Ремо.

Като ментор и като преподавател в престижната музикална италианска академия тя продължава да работи за популяризирането на красивите родните гласове извън пределите на България, обяснявайки, че приема работата си там за мисия.

Неотдавна Куманова се размина с изключително престижната италианска филмова награда "Давид на Донатело". Българката беше номинирана с целия музикантски екип на драмата "Сибирско възпитание" на Габриеле Салваторес участието на Джон Малкович в главната роля.

Дариана - завършила с цигулка Националното музикално училище "Любомир Пипков" и с пеене - родната консерватория, интерпретира мелодията от саундтрака на филма, композирана от маестро Мауро Пагани.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички