Черна Африка в Червената къща


Черна Африка в Червената къща

5422

В Деня на Африка - 25 май, вторник, в Центъра за култура и дебат "Червената къща", ул. "Любен Каравелов" 15 в столицата, диджеите на "Global Vision Circle" и "Червената къща" организират афроденс парти, което събира европейци и африканци от 20 часа.   

Денят на Африканското единство се отбелязва като истински празник в цяла Европа - от Дъблин до Рим, и особено в градовете с живи африкански общности. Ораганизират се музикални фестивали, денс партита, представления, панаири с африкански храни, напитки, дрехи, обичаи. Това е ден, в който европейците могат да научат повече за живота в Африка днес и отвъд стереотипите, а африканците – да заяват културната си идентичност и затвърдят мястото си в европейското общество.

Това е както ден за спомняне на миналото от колониализма, така и време на надежда за бъдеще, в което расите и континетите са по-близо едни до други.

"Africa Day" 2010 се очертава като цветно музикално събитие, на което диджеите Africandro и Dancing Angel ще представят селекция от африкански танцувални стилове – афробийт, афропоп, афрореге, сукус, джуджу, макоса, мбалакс, бенга-бийт и др.

Специално участие с хип-хоп на живо ще има 21-годишният Оладутун Ибикуи, или MC Foreal. С музика и поезия той разказва за това какво е да си черен българин, роден в Нигерия, израсъл в България и носещ двата континента в сърцето си.  

"Global Vision Circle" са от най-успешните организатори на уърлд събития у нас, завихряли са многобройни партита, представящи културата и музиката на света - от Южна Америка до Индия. Центърът за култура и дебат "Червената къща" “Андрей Николов” е пространство за съвременна култура и критически дебат отвъд стереотипите. "Global Vision Circle" и "Червената къща" споделят вярата, че българското общество днес се нуждае от повече повече познание за различните култури и повече сетива за разнообразието. Те вярват, че песента на света и културните фестивали са най-добрата форма на образование и позитивна промяна.  

За повече информация - Михаил Димов (djdancingangel@gmail.com), 0884674953, Стефан Кръстев (stefankrastev@gmail.com), 0888 319880

www.globalvisioncircle.org

www.redhouse-sofia.org,

facebook event:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/event.php?eid=123207194367888&ref=ts

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички